Sisustuslasit ja rakenteet

Olemme mielellämme mukana jo suunnittelun alkuvaiheessa, jotta rakenteisiin tai niiden suunnitteluun vaikuttavat seikat voidaan ottaa ajoissa huomioon.

Asennuksia jo rakennusvaiheessa

Osa näkymättömiksi tarkoitetuista kiinnikeupotuksista asennetaan jo rakennusvaiheessa. Hankinta ajankohdalla on siis myös merkitystä, jotta tehtyjä rakenteita ei tarvitse muokata jälkikäteen.

Yhdessä eteenpäin

Toteutus lähtee ideasta tai arkkitehdin kynästä. Idea jalostuu parhaiten, kun vaihtoehtoja sekä toteutustapaa mietitään yhdessä. Profiilit vaativat kiinnittymistä vaihtelevasti ala- ja välipohjarakenteisiin, kuten myös seinärakenteisiin.

Suunnittelijoille tietoa ajoissa

Kiinnittyminen lattiaan tulee jossain tapauksissa ottaa huomioon lattialämmitysputkistoa suunniteltaessa. Kiinnittymispohjien vaatimukset ja rakenne tai mahdolliset sähkösyötöt lasien valaistukselle, sekä profiilien upotuskorkeudet tulisi olla tiedossa myös kohteen rakennesuunnittelijalla jo hyvissä ajoin, jotta hän voi reagoida niihin tarvittaessa.

Turvallinen lasi

Lasissa itsessään on kaksi turvaominaisuutta: karkaisu kovettaa lasin ja rikkoutuessaan lasi menee pieniksi murusiksi isojen terävien palojen sijaan. Sitkeä laminointikalvo estää lasin rikkoutuessa palojen irtoamisen. Lasi ei päästä lävitseen, ja käyttäytyy rikkoutuessaan kuten auton tuulilasi. Turvalasimme tulevat suomalaisesta lasitehtaasta.

Liuku- ja taitelasiseinien, kiinteiden lasiseinien, lasikattojen ja -lattioiden suunnittelussa otetaan huomioon määräykset ja turvallisuus olosuhteet. Lasit mitoitetaan näiden määreiden perusteella. Kiinnitystavat ja asennustarvikkeet valitaan asennuspohjaan sopivaksi. Suunnittelussa kannattaa miettiä myös sitä, että kiinteä lasiseinä on kokonaiskustannuksiltaan perinteistä seinää edullisempi ratkaisu.

Turvalliset kaiteet

Näyttävyytensä lisäksi kaide on ensisijaisesti kodin turvavaruste. Vanhemmilla ihmisillä tai vaikeasti käveltävässä paikassa hyvä käsijohde, kaiteen ohella, lisää kulkemisen turvallisuutta. Oikein suunniteltu kaide kestää ja on turvallinen.

Täyslasikaiteissa tolpattomuus saadaan käyttämällä minimissään paksua 12 mm vahvaa karkaistua ja laminoitua turvalasia, joka on itsessään riittävän jäykkää. Lasi koostuu kahdesta yhteen laminoidusta 6 mm paksusta karkaistusta lasikerroksesta. Laminointikalvo on alle 1 mm vahvuinen sitkeä ja samenematon turvakalvo. Julkiskohteissa käytettävä lasi on pääosin paksumpaa.

Tolpallisissa kaiteissa käytetään ohuempaa karkaistua ja laminoitua turvalasia.

Lisää tietoa Lasikaiteet välilehdellä.