Lasi sisustuksessa

Lasi lisääntyy sisustuksessa - meiltä Suomen makeimmat lasiratkaisut!

Avarien, ilmavien ja selkeiden tilojen tavoite lisää rohkeaa lasin käyttöä sisustuksessa. Innovatiiviset toteutustavat laajentavat sisustuksellisen lasin käytön mahdollisuuksia entisestään. Erikoislasien, kuten sirulasin, ääntä eristävän tai sähköisesti himmentyvän lasin sekä muiden uusien ratkaisujen, kuten tilaa jakavien kiinteiden- ja liikkuvien lasiseinien käyttö lisääntyy jatkuvasti.

  Kiinteät lasiseinät ja seinäkkeet

  Kiinteät lasiseinät ja seinäkkeet

  Kiinteiden lasiseinien käyttö avartavana ja valoisuutta antavana elementtinä lisääntyy. Seiniä toteutetaan täyslasisina tai seinäkkeen päälle asennettuina. Lasiseinät luovat tilaan ylellisen tunnelman ja jakavat tilaa ilmavasti sekä kustannustehokkaasti. Uudiskohteissa kevennetään seinärakennetta asuintiloissa tai haetaan spa-henkisyyttä kylpytiloihin. Saneerauskohteissa lasilla avarretaan tai jaetaan tiloja keveästi uudelleen.

  Kokeile lasiseinää rohkeasti

  Kokolasisia seiniä joko kiinteinä tai yhdistettynä liuku- taite- tai siirtolasiseiniin, siis osittain aukeavina, toteutetaan näyttävästi olohuoneisiin, makuuhuoneisiin ja viinikellareihin. Rakenteen päälle asennettuja seinäkkeitä nähdään pääosin kiinteiden kivimassa kaiteiden päällä ja saunoissa, mutta lasiseinäkkeitä voidaan asentaa myös kylpyhuoneisiin tilanjakajiksi tai esimerkiksi ammetta suojaamaan.

  Mikäli ei haluta täysin läpinäkyvää seinää tai seinää halutaan korostaa, lasin värillä, valvotuksella tai pintakäsittelyllä saadaan lisää yksilöllisyyttä.

  Lasi estää myös äänen kulkua ja siksi lasiseinä on hyvä vaihtoehto myös yläkerran alas aukeavaan aulatilaan, mikäli se toimii vaikkapa lasten arkiolohuoneena.

  Ääntä voidaan vaimentaa lisää ns. desipelilasein. Äänieristetyllä lasilla lasitetut tilat ovat kuitenkin yksityiskodeissa harvinaisia, mutta julkiskohteissa, kuten pankeissa, äänieristys on ehdoton vaade.

  Lasiseinän kiinnitys

  Kiinnitysprofiili voidaan usein upottaa/piilottaa rakenteeseen näkymättömiin, mutta kiinnikkeet voivat olla myös sisustuksellinen yksityiskohta.

  Lasiliukuovet

  Lasiliukuovet

  Lasiliukuovien lasia voidaan käyttää sekä tyylin luojana että näköesteenä. Väreillä voidaan luoda tunnelmia tai lasi voidaan kuvioida esimerkiksi silkkipainokuvin, teippaamalla tai hiekkapuhaltamalla.

  Vaadi paljon, saa enemmän

  Uusia mielenkiintoisia liukuja ja kannakkeita löytyy nykyisin vaativampaankin makuun. Liukukiskot voidaan kokonaan peittää rakenteeseen, jolloin saadaan minimalistinen huomaamaton vaikutelma. Esikuvia rouheampiin loft-henkisiin oviin ovat tarjonneet esimerkiksi maatalouden liukuovihelat. Liu’ut voidaan kiinnittää kattorakenteen lisäksi myös lasiin, jolloin oviaukko muodostuu pienemmäksi. Tätä ratkaisua käytetään poikkeuksellisen korkeissa tiloissa tai jos itse liukumekanismia halutaan korostaa.

  Kevyt tilanjakaja

  Lasiliukuovi erilaisine variaatioineen on erinomainen, kevyt tilanjakaja, mutta toisin kuin lasinen laakaovi, se ei sovellu äänen eristämiseen. Äänen kulkeutuminen on kuitenkin harvoin ongelma normaalissa avaraan yhteiseen asumistilaan pyrkivässä nykyaikaisessa suunnittelussa, vaan sitä pidetään luonnollisena avarissa asuintiloissa

  Siirto- ja taitelasiseinät

  Siirto- ja taitelasiseinillä voidaan kevyesti erottaa tiloja toisistaan ilmavuuden ja avaruuden tunteen säilyessä. Kauppakeskuksista tutut joko osin tai täysin avattavat seinät ovat kiinnostava valinta myös yksityiskoteihin. Julkisista tiloista poiketen yksityisiin koteihin asennettavat rakenteet ovat keveämpiä, toimintaperiaatteen säilyessä samana.

  Siirtolasiseinät


  Siirtolasiseinillä saadaan avautuvaa tilaa esim terassille katon alle tai sisätiloissa esim. keittiö tai ruokailutila voidaan tarvittaessa erottaa muista tiloista avautuvalla seinällä.


  Siirtolasiseinät avautuvat kokonaan tai osittain


  Siirtolasiseinät voidaan tilanteen mukaan avata kokonaan tai osittain. Siirtolasiseinän kehyksettömät lamellit ovat irtonaisia ja lukkiutuvat toisiinsa suljettaessa. Avattaessa lasilamellit siirretään ”lasiparkkiin” ja parkin viereinen lasilamelli toimii myös ovena. Suuremmissa ja monimuotoisissa tiloissa näitä lasiparkkeja voi olla useita. Määrä selkeytyy tarpeen, käytettävyyden ja kulkureittien mukaan.

  Taitelasiseinä


  Kun tila halutaan erottaa ilmavasti muusta ympäristöstä avattavalla lasiseinällä, mutta ilman erillisten lamellien siirtämistä, on taitelasiseinä hyvä ratkaisu. Taiteseinän lasilamellit ovat kulmistaan kiinni toisissaan, ja lasiseinä laskostuu haitarimaisesti avattaessa.

  Seinälamellit roikkuvat kattoon asennetusta kiskosta. Kiinnittymispiste katonkiskoprofiiliin voi olla lasilamellin keskellä tai sen sisä- tai ulkokulmassa. Laskostumispisteen valinnalla on merkitystä siihen miten avatut lasit tilaan asettuvat; asettuuko lasilamelli kokonaisuus tilan sisä- vai ulkopuolelle. Keskeltä laskostuvassa mallissa lattiaan ei tarvita ohjauskiskoa, koska lasin paino asettuu tasaisesi lasin roikkuessa keskeltä yläohjauskiskossaan. Perusmallissa ei ole häiritseviä pystykehyksiä.

  Seinien lasi voidaan valita oman tyylin ja maun mukaan kirkkaaksi, värilliseksi tai kuviolliseksi.

  Lasiovet eri tiloissa

  Perinteisiä laakaovia korvataan yhä useammin tyylikkäillä lasiovilla. Tilaa keventävät ja tarvittaessa äänieristävät lasiovet ovat kiinnostava ja sisustuksen viimeistelevä yksityiskohta. Ilmava, haluttaessa himmeä ja näyttävä laakalasiovi viimeistelee modernin ilmeen.


  Äänen eristys


  Äänen eristys voi olla vaihteleva. Tässä otamme tarpeet huomioon. Kehyksettömät karmittomat lasiovet eivät eristä ääntä ja niitä käytetäänkin useimmin kylpytiloissa. Kehykselliset pienellä ohuella alumiinikehyksellä varustetut ovet voidaan varustaa ns. desibelilasilla, jonka äänen eristys saadaan hyväksi. Nämä ovet voidaan asentaa rautakaupasta saataviin perinteisiin karmituotteisiin.


  Karmittomat ovet kylpytiloissa


  Valmistamme ovet karmittomina. Itsekeskittävät saranat kiinnitetään suoraan seinärakenteeseen tai lasiin. Mallistomme helat ja vetimet ovat tyylikkäitä ja linjakkaita.


  Laakaovi lasista


  Lasisia laakalasioviamme kehystää ohut, kaunis alumiinilista. Lista tarvitaan, jotta oven äänen eristävyyttä voidaan säädellä lasilla. Saranat kiinnitetään suoraan puiseen, rautakaupasta saatavaan karmirakenteeseen. Haluttaessa karmivaihtoehtoja on myös muita.

  Erikoislasitukset

  Kodeissa on yhä useammin erikoistiloja, kuten viinikellareita ja hissikuiluja, joihin tarvitaan yksilöllisempiä lasiratkaisuja.

  Lasilattiat

  Lasilattiat: Uutta ovat myös lasiset valaistut lattiat, jotka voidaan toteuttaa monin eri tavoin. Lasilattia voi toimia lasisiltana, se voi olla portaiden valaistu välitasanne tai vaikka eteisen lattia, jonka alapuoli on täytetty kauniilla kivillä.  Lasikatot: Lasiset sisäkatot tehdään eristämään ääntä ja antamaan valoa. Usein lasikatto on myös lasilattia, siis valaistu lasinen moduli, joka toimii vaikkapa lasisiltana.

  Lasiset erityistarpeet

  Erikoisratkaisuja, kuten paikalle sovitettavia lasivitriinejä tai lasisia viinihyllykköjä, toteutetaan projekteissa asiakkaan toivomusten mukaan. Olemme toteuttaneet useita erikoisosaamista vaativia kohteita. Kun ulkonäkö ja näyttävyys ovat tärkeimpiä kriteerejä, olemme apunanne.

  Lasikaiteilla tilaa ja avaruutta

  Lasikaide
  Nykyaikainen, tilaa avartava ja tyylikäs lasikaide soveltuu niin sisälle portaisiin ja ylätasanteelle, kuin ulos terassille ja parvekkeelle. Tolpattomalle täyslasikaiteelle löytyy myös tolpallisia vaihtoehtoja. Rakenteellisia ja kiinnitysratkaisuja on useita, ja ne voidaan valita ulkonäöltään muuhun designiin sopiviksi, osaksi kokonaisuutta. Lisää kaiteista Lasikaiteet välilehdellä.

  Sisustuslasit ja rakenteet

  Olemme mielellämme mukana jo suunnittelun alkuvaiheessa, jotta rakenteisiin tai niiden suunnitteluun vaikuttavat seikat voidaan ottaa ajoissa huomioon.

  Asennuksia jo rakennusvaiheessa

  Osa näkymättömiksi tarkoitetuista kiinnikeupotuksista asennetaan jo rakennusvaiheessa. Hankinta ajankohdalla on siis myös merkitystä, jotta tehtyjä rakenteita ei tarvitse muokata jälkikäteen.

  Yhdessä eteenpäin

  Toteutus lähtee ideasta tai arkkitehdin kynästä. Idea jalostuu parhaiten, kun vaihtoehtoja sekä toteutustapaa mietitään yhdessä. Profiilit vaativat kiinnittymistä vaihtelevasti ala- ja välipohjarakenteisiin, kuten myös seinärakenteisiin.

  Suunnittelijoille tietoa ajoissa

  Kiinnittyminen lattiaan tulee jossain tapauksissa ottaa huomioon lattialämmitysputkistoa suunniteltaessa. Kiinnittymispohjien vaatimukset ja rakenne tai mahdolliset sähkösyötöt lasien valaistukselle, sekä profiilien upotuskorkeudet tulisi olla tiedossa myös kohteen rakennesuunnittelijalla jo hyvissä ajoin, jotta hän voi reagoida niihin tarvittaessa.

  Turvallinen lasi

  Lasissa itsessään on kaksi turvaominaisuutta: karkaisu kovettaa lasin ja rikkoutuessaan lasi menee pieniksi murusiksi isojen terävien palojen sijaan. Sitkeä laminointikalvo estää lasin rikkoutuessa palojen irtoamisen. Lasi ei päästä lävitseen, ja käyttäytyy rikkoutuessaan kuten auton tuulilasi. Turvalasimme tulevat suomalaisesta lasitehtaasta.

  Liuku- ja taitelasiseinien, kiinteiden lasiseinien, lasikattojen ja -lattioiden suunnittelussa otetaan huomioon määräykset ja turvallisuus olosuhteet. Lasit mitoitetaan näiden määreiden perusteella. Kiinnitystavat ja asennustarvikkeet valitaan asennuspohjaan sopivaksi. Suunnittelussa kannattaa miettiä myös sitä, että kiinteä lasiseinä on kokonaiskustannuksiltaan perinteistä seinää edullisempi ratkaisu.

  Turvalliset kaiteet

  Näyttävyytensä lisäksi kaide on ensisijaisesti kodin turvavaruste. Vanhemmilla ihmisillä tai vaikeasti käveltävässä paikassa hyvä käsijohde, kaiteen ohella, lisää kulkemisen turvallisuutta. Oikein suunniteltu kaide kestää ja on turvallinen.

  Täyslasikaiteissa tolpattomuus saadaan käyttämällä minimissään paksua 12 mm vahvaa karkaistua ja laminoitua turvalasia, joka on itsessään riittävän jäykkää. Lasi koostuu kahdesta yhteen laminoidusta 6 mm paksusta karkaistusta lasikerroksesta. Laminointikalvo on alle 1 mm vahvuinen sitkeä ja samenematon turvakalvo. Julkiskohteissa käytettävä lasi on pääosin paksumpaa.

  Tolpallisissa kaiteissa käytetään ohuempaa karkaistua ja laminoitua turvalasia.

  Lisää tietoa Lasikaiteet välilehdellä.