Lasi TILANJAKAJANA

Lasi lisääntyy sisustuksessa - meiltä Suomen makeimmat lasiratkaisut!

Avarien, ilmavien ja selkeiden tilojen tavoite on lisännyt rohkeaa lasin käyttöä sisustuksessa. Innovatiiviset toteutustavat laajentavat
sisustuksellisen lasin käytön mahdollisuuksia entisestään.

Zeta Designin ratkaisut tuovat tiloihin maksimaalista avaruutta. Kiinteät tai avautuvat lasirakenteet jakavat tiloja ja mahdollistavat näkymien jatkumisen tilasta toiseen. Myös erikoislasien, kuten sirulasin, ääntä eristävän tai sähköisesti himmentyvän lasin sekä muiden uusien ratkaisujen käyttö lisääntyy jatkuvasti.

  Kiinteät lasiseinät ja seinäkkeet

  Kiinteät lasiseinät ja seinäkkeet

  Kiinteiden lasiseinien käyttö avartaa tiloja ja ne toimivat myös valoisuutta lisäävänä elementtinä. Toteutamme lasiseiniä sekä kuiviin että kosteisiin tiloihin täyslasisina tai esimerkiksi seinäkkeen päälle asennettuina lähtökohtaisesti kaide- tai porrasasennusten yhteydessä. 


  Lasiseinät luovat tilaan ylellisen tunnelman ja jakavat tilaa ilmavasti sekä kustannustehokkaasti. Uudiskohteissa lasilla kevennetään seinärakenteita asuintiloissa tai haetaan spa-henkisyyttä kylpytiloihin.
  Saneerauskohteissa lasilla avarretaan tai jaetaan tiloja keveästi uudelleen.

  Kokeile lasiseinää rohkeasti

  Olemme toteuttaneet kokolasisia seiniä niin olohuoneisiin, makuuhuoneisiin kuin viinikellareihinkin sekä kiinteinä lasiseininä, että yhdistettyinä näyttäviin kokonaan tai osittain aukeaviin liuku-, taite- tai siirtolasiseiniin. 


  Rakenteen päälle asennettuja seinäkkeitä käytetään pääosin kiinteiden kivimassakaiteiden päällä ja saunoissa, mutta lasiseinäkkeitä voidaan asentaa myös kylpyhuoneisiin tilanjakajiksi tai esimerkiksi ammetta suojaamaan.


  Mikäli lasiseinää ei haluta täysin läpinäkyväksi tai seinää halutaan korostaa, lasin värillä, kalvolla, pintakäsittelyllä tai valaistuksella tiloihin saadaan lisää yksityisyyttä ja yksilöllisyyttä.


  Lasi estää myös äänen kulkua ja siksi lasiseinä on hyvä vaihtoehto myös yläkerran alas aukeavaan aulatilaan! Ääntä voidaan vaimentaa lisää ns. desibelilasein. Äänieristetyllä lasilla lasitetut tilat ovat olleet vielä toistaiseksi yksityiskodeissa harvinaisia, mutta julkiskohteissa, kuten pankeissa, äänieristys on usein ehdoton vaade.

  Lasiseinän kiinnitys

  Lasiseinien alumiiniset kiinnitysprofiilit voidaan usein upottaa tai piilottaa rakenteeseen näkymättömiin, mutta kiinnikkeet voivat olla myös sisustuksellinen yksityiskohta. Lasiseinien kiinnitysprofiilit saa myös maalattuna asiakkaan haluamaan RAL-Classic sävyyn.

  Lasiliukuovet

  Lasiliukuovet

  Lasiliukuovien lasia voidaan käyttää sekä tyylin luojana että näköesteenä. Väreillä voidaan luoda tunnelmia tai lasi voidaan kuvioida esimerkiksi silkkipainokuvin, teippaamalla tai hiekkapuhaltamalla.

  Vaadi paljon, saa enemmän

  Käyttämämme SMART-liukuovijärjestelmän liukukiskot voidaan usein kokonaan piilottaa rakenteeseen, jolloin saadaan minimalistisen huomaamaton vaikutelma. Vaihtoehtoisesti kiskot voidaan myös maalata sisustukseen sopivaan RAL-Classic-sävyyn. Liu’ut voidaan kiinnittää kattorakenteen lisäksi seinään tai suoraan lasiin, jolloin oviaukko muodostuu

  pienemmäksi. Tätä ratkaisua käytetään yleisesti korkeissa tiloissa.

  Kevyt tilanjakaja

  Lasiliukuovi erilaisine variaatioineen on erinomainen, kevyt tilanjakaja, mutta toisin kuin lasinen laakaovi, se ei sovellu äänen eristämiseen ilman erikoisratkaisuja. Äänen kulkeutuminen on kuitenkin harvoin ongelma normaalissa avaraan yhteiseen asumistilaan pyrkivässä nykyaikaisessa asumisessa.

  Siirto- ja taitelasiseinät

  Siirto- ja taitelasiseinillä voidaan kevyesti erottaa tiloja toisistaan ilmavuuden ja avaruuden tunteen säilyessä. Kauppakeskuksista tutut joko osin tai täysin avattavat seinät ovat kiinnostava valinta myös yksityiskoteihin. Julkisista tiloista poiketen yksityisiin koteihin asennettavat rakenteet ovat keveämpiä, toimintaperiaatteen säilyessä samana.

  Siirtolasiseinät


  Siirtolasiseinillä saadaan avautuvaa tilaa esim terassille katon alle tai sisätiloissa esim. keittiö tai ruokailutila voidaan tarvittaessa erottaa muista tiloista avautuvalla seinällä.


  Siirtolasiseinät avautuvat kokonaan tai osittain


  MOVE-siirtolasiseinät voidaan tilanteen mukaan avata kokonaan tai osittain. Siirtolasiseinän kehyksettömät lamellit ovat irtonaisia ja lukkiutuvat toisiinsa suljettaessa. Avattaessa lasilamellit siirretään ”lasiparkkiin” ja parkin viereinen lasilamelli toimii myös ovena. Suuremmissa ja monimuotoisissa tiloissa näitä lasiparkkeja voi olla useita. Määrä selkeytyy tarpeen, käytettävyyden ja kulkureittien mukaan.

  Taitelasiseinä


  Kun tila halutaan erottaa ilmavasti muusta ympäristöstä avattavalla lasiseinällä, mutta ilman erillisten lamellien siirtämistä, on taitelasiseinä hyvä ratkaisu. Taiteseinän lasilamellit ovat kulmistaan kiinni toisissaan, ja lasiseinä laskostuu haitarimaisesti avattaessa.

  Seinälamellit roikkuvat kattoon asennetusta kiskosta. Kiinnittymispiste katonkiskoprofiiliin voi olla lasilamellin keskellä tai sen sisä- tai ulkokulmassa. Laskostumispisteen valinnalla on merkitystä siihen miten avatut lasit tilaan asettuvat; asettuuko lasilamelli kokonaisuus tilan sisä- vai ulkopuolelle. Keskeltä laskostuvassa mallissa lattiaan ei tarvita ohjauskiskoa, koska lasin paino asettuu tasaisesi lasin roikkuessa keskeltä yläohjauskiskossaan. Perusmallissa ei ole häiritseviä pystykehyksiä.

  Seinien lasi voidaan valita oman tyylin ja maun mukaan kirkkaaksi, värilliseksi tai kuviolliseksi.

  Lasiovet eri tiloissa

  Perinteisiä laakaovia korvataan yhä useammin tyylikkäillä lasiovilla. Tilaa keventävät ja tarvittaessa myös äänieristävät lasiovet ovat kiinnostava ja sisustuksen viimeistelevä yksityiskohta. Ilmava, haluttaessa himmeä ja näyttävä laakalasiovi viimeistelee sisustuksen modernin ilmeen. Myös lasiovien materiaali voi olla kirkasta, värillistä tai vaikkapa kuviollista lasia.

  Äänen eristys

  Monissa kohteissa äänen eristys voi olla asiakkaallemme tärkeää. Kehykselliset, eli pienellä ohuella alumiinikehyksellä varustetut ovet voidaan varustaa ns. desibelilasilla, jonka avulla äänen eristys saadaan hyväksi.

  Kehyksettömät karmittomat lasiovet eivät eristä ääntä ja niitä käytetäänkin useimmin esimerkiksi kylpytiloissa, kodinhoitotiloissa tai
  vaatehuoneissa. Nämä ovet voidaan asentaa rautakaupasta saataviin perinteisiin karmituotteisiin.

  Karmittomat ovet

  Kylpy- ja kodinhoitotiloihin sekä esimerkiksi vaatehuoneisiin toimitamme ovet karmittomina. Laadukkaat itsekeskittävät

  saranat kiinnitetään suoraan seinärakenteeseen tai lasiin. Mallistomme helat ja vetimet ovat tyylikkäitä ja linjakkaita ja niitä on saatavilla monipuolisesti erilaisilla viimeistelyillä.

  Laakaovi lasista


  Lasisia laakalasioviamme kehystää ohut, kaunis alumiinilista, jota saa myös maalattuna RAL Classic-sävyissä. Lista tarvitaan, jotta oven äänen eristävyyttä voidaan säädellä. Saranat kiinnitetään suoraan puiseen, rautakaupasta saatavaan karmirakenteeseen.

  Erikoislasitukset

  Yhä useammin koteihin halutaan erikoistiloja, kuten viinikellareita tai hissikuiluja, joihin tarvitaan yksilöllisempiä lasiratkaisuja. Porras- tai lasitustoimituksen yhteydessä pystymme tarjoamaan asiakasprojekteihimme myös lasilattia- tai kattoratkaisuja. Olemme toteuttaneet useita erikoisosaamista vaativia kohteita. 


  Kun ulkonäkö ja näyttävyys ovat tärkeimpiä kriteerejä, olemme apunanne.  Lasilattiat

  Lasilattiat: Lasiset, esimerkiksi valaistut lattiat voidaan toteuttaa monin eri tavoin. Lasilattia voi toimia lasisiltana tai se voi olla portaiden valaistu välitasanne tai vaikkapa eteisen lattia, jonka alapuoli on täytetty kauniilla kivillä.

  Lasikatot: Lasiset sisäkatot tehdään eristämään ääntä ja antamaan valoa. Usein lasikatto on myös lasilattia, siis valaistu lasinen moduuli, joka toimii vaikkapa lasisiltana. 

  Sisustuslasit ja rakenteet

  Olemme mielellämme mukana jo suunnittelun alkuvaiheessa, jotta rakenteisiin tai niiden suunnitteluun vaikuttavat seikat voidaan ottaa ajoissa huomioon.

  Suunnittelijoille tietoa ajoissa

  Osa näkymättömiksi tarkoitetuista kiinnikeupotuksista asennetaan jo rakennusvaiheessa. Kiinnittyminen lattiaan tulee myös jossain
  tapauksissa ottaa huomioon lattialämmitysputkistoa suunniteltaessa. Kiinnittymispohjien vaatimukset ja rakenne tai mahdolliset sähkösyötöt lasien valaistukselle, sekä profiilien upotuskorkeudet tulisi olla tiedossa myös kohteen rakennesuunnittelijalla jo hyvissä ajoin, jotta hän voi reagoida niihin tarvittaessa.

  TURVALLISET TILANJAKAJAT

  Lasissa itsessään on kaksi turvaominaisuutta: karkaisu kovettaa lasin ja rikkoutuessaan lasi menee pieniksi murusiksi isojen terävien palojen sijaan. Sitkeä laminointikalvo estää lasin rikkoutuessa palojen irtoamisen. 

  Liuku- ja taitelasiseinien, kiinteiden lasiseinien, lasikattojen ja -lattioiden suunnittelussa otetaan huomioon turvallisuusmääräykset ja käyttöolosuhteet. Lasit mitoitetaan näiden määreiden perusteella. Kiinnitystavat ja asennustarvikkeet valitaan asennuspohjaan sopivaksi.

  Lisää tietoa Lasikaiteet välilehdellä.