Lasi tilanjakajana

Lasi on erinomainen materiaali tilanjakajaksi. Kiinteät tai avautuvat lasirakenteet jakavat tiloja ja mahdollistavat näkymien jatkumisen tilasta toiseen. Lasirakenne vie hyvin vähän tilaa ja estää myös äänen kulkua. Siksi lasiseinä on hyvä vaihtoehto tilan jakajaksi moniin tiloihin. 


Toimitamme kiinteitä lasiseiniä, siirreltäviä lasiseiniä, lasiovia, lasiliukuovia ja myös saunan/suihkun lasituksia - lähtökohtaisesti isompina kokonaisuuksina tai lasikaide-/porrasprojektien yhteydessä.


Lasiset tilanjakajat toteutamme aina turvalasista, joko karkaistusta lasista tai karkaistusta+laminoidusta lasista käyttökohteesta riippuen. Karkaisu kovettaa lasin ja rikkoutuessaan karkaistu lasi menee pieniksi murusiksi isojen terävien palojen sijaan. Aukkojen reunoilla käytetään aina laminoitua lasia, jolloin laminointikalvo ja toinen lasikerros pysäyttävät liikkeen vaikka ensimmäinen lasikerros hajoaisikin. Laminointikalvo myös sitoo lasia estäen palojen irtoamisen. 


  Tilanjako sisätiloissa lasilla

  Täyslasiseinät ovat innovatiivinen tapa jakaa tiloja. Toteutamme kokolasisia seiniä sekä yksityistiloihin, että julkis-/ toimisto-/ liiketiloihin. Lasiseinissä voi olla kulkuaukkoja, jotka on toteutettu karmiovin, heiluriovin tai lasiliukuovin. 

  Mikäli lasiseinää ei haluta täysin läpinäkyväksi, lasiin voidaan valita värillinen kalvo tai esimerkiksi maitolasimainen opaalikalvo. Lasiseinien kiinnitysprofiilit ja helat voidaan myös jauhemaalata haluttuun RAL-Classic sävyyn.

  YKSITYISKODEISSA lasiset tilanjakajat soveltuvat hyvin niin olohuoneen, makuuhuoneen, työhuoneen kuin vaikkapa viinikellarin erottamiseen muista tiloista. Myös pienemmät lasiset seinäkkeet ovat mahdollisia.

  Tyypillisesti lasiseinissä oleva kulkuaukko on asuintiloissa toteutettu joko liukuovella tai karmittomalla heilurisaranaovella. Työhuoneissa käytetään myös karmillisia ovia, joilla saadaan aikaan parempi äänen eristys.


  JULKIS- / TOIMISTO- / LIIKETILOISSA täyslasiseinät ovat edustava ratkaisu. Ne tuovat tiloihin avaruutta, valoisuutta ja viihtyvyyttä. Täyslasiseinässä lasit asennetaan puskuun toisiaan vasten, jolloin vain aukkojen reunoihin tarvitaan alumiiniprofiilit.


  Täyslasiseinin rajatuissa työpisteissä lasiliukuovi on tehokas ratkaisu koska se ei vie lattiatilaa. Karmillisilla ovilla saadaan kuitenkin tarvittaessa aikaan parempi äänieristys.


  Osittain aukeava tila on toteutettavissa SMART-liukulasijärjestelmällä. Jos taas halutaan että koko lasiseinä on avattavissa esimerkiksi koulutus- / kokoontumis- / liiketilassa on MOVE-siirtolasiseinä toimiva ratkaisu.

  Oviaukkojen lasiovet

  Lasinen laakaovi tai lasiliukuovi on tyylikäs vaihtoehto perinteiselle ovelle. Tilaa keventävät ja tarvittaessa myös äänieristävät lasiovet ovat usein sisustuksen viimeistelevä yksityiskohta. Lasinen laakaovi voidaan toteuttaa joko heilurisaranoilla tai karmillisena ovena. 


  KARMITTOMAT LASISET HEILURIOVET ovat tyypillinen ratkaisu esimerkiksi kylpy- ja kodinhoitotiloihin. Laadukkaat itsekeskittävät saranat kiinnitetään suoraan seinärakenteeseen tai smyygiin. Mallistomme tyylikkäitä heloja ja vetimiä on saatavissa erilaisilla viimeistelyillä, kuten kromattuina, mattakromattuina, ruostumattomasta teräksestä tai mustaksi maalattuina.

  Oven keskittäessä itsensä käytetään heiluriovessa vetimenä tyypillisesti nuppi- tai tankovedintä.


  LASIOVI KARMILLA on hyvä valinta, kun halutaan edustava ovi, joka tiivistyy karmia vasten. Toiminnallisesti ovi on kuten normaali laakaovi. Lasioveen voidaan valita läpinäkyvän lasin sijasta myös näköesteenä toimiva laminoitu kaksikerroslasi. Laminointikalvo voi olla esimerkiksi maitolasimainen opaalikalvo tai läpinäkymätön - esimerkiksi valkoinen, harmaa tai melkein minkä tahansa värinen kalvo. Samoin alumiinikarmi on mahdollista saada maalattuna RAL Classic-sävyissä.


  Erinomainen äänen eristys saadaan aikaiseksi lasioveen ääneneristyskalvolla ja laskeutuvalla, tiivistyvällä kynnyksellä, jolloin pystytään pääsemään R'w 39 dB vaimennukseen.  LASILIUKUOVEA voidaan käyttää saranaoven sijasta kun oven halutaan vievän avautuessaan mahdollisimman vähän tilaa. SMART-liukuoviprofiili kiinnitetään oviaukon yläpuolella joko seinään tai kattoon. Liukuoviprofiili voidaan haluttaessa myös maalata sisustukseen sopivaan RAL-Classic-sävyyn.


  Terassilasitukset

  Toteutamme terassien lasituksia kiinteillä lasiseinillä, lasiliukuovilla, siirtolasiseinillä sekä näiden yhdistelmillä. Sekä liukuovi- että siirtolasiseinäratkaisumme ovat yläkantoisia järjestelmiä, jolloin oviaukkojen lattiat ovat profiileista vapaita.

  KIINTEÄT LASISEINÄT toteutamme täyslasisina, eli aukoissa ei ole välikarmeja. Lasien kiinnitys ympäröivään rakenteeseen tapahtuu alumiiniprofiilein, jotka voidaan myös jauhemaalata RAL Classic-sävyin.


  SMART-LASILIUKUOVIJÄRJESTELMÄLLÄ pystytään terassin lasitukset toteuttamaan tyylikkäästi ja erittäin kustannustehokkaasti. Laadukkaassa järjestelmässä on samaan kannatusprofiiliin integroitu sekä kiinteät että liukuvat lasit.


  MOVE-SIIRTOLASISEINÄT ovat kauppakeskuksista tuttu järjestelmä, joka koostuu noin metrin leveistä kehyksettömistä lasilamelleista. Kiinni ollessaan lasilamelleista muodostuu lasiseinä. Avattuna lasilamellit ovat kerättynä "lasiparkkiin" aukon reunalle. Suuremmissa ja monimuotoisissa tiloissa näitä lasiparkkeja voi olla useita. Aukon voi avata myös osittain. Valittuja lamelleja voidaan käyttää myös oviaukkoina seinän ollessa suljettuna.
  Saunan ja suihkun lasitukset

  Kosteiden tilojen lasituksia toimitamme lähtökohtaisesti isompien projektien, kuten porras- ja / tai lasikaidetoimitusten yhteydessä.

  SAUNAN LASITUKSET teemme täyslasiseininä huippulaadukkailla italialaisen Colcomin säädettävillä saranoilla. Lasit kiinnitetään ympäristöönsä alumiinilistoin. Heloitukset voivat olla esimerkiksi kromin, mattakromin, ruostumattoman teräksen tai mustan väriset.


  SUIHKUN LASITUKSET / SUIHKUSEINÄT toteutamme eleettömän tyylikkäinä käyttäen laadukkaita heloja ja kiinnitystarvikkeita.