Lasikaiteilla tilaa ja avaruutta

Nykyaikainen, tilaa avartava ja tyylikäs lasikaide soveltuu niin sisälle portaisiin ja ylätasanteelle, kuin ulos terassille ja parvekkeelle. Tolpattomalle täyslasikaiteelle löytyy myös tolpallisia vaihtoehtoja. Rakenteellisia ja kiinnitysratkaisuja on useita, ja ne voidaan valita ulkonäöltään muuhun designiin sopiviksi, osaksi kokonaisuutta.

  Täyslasikaiteet tolpattomasti sisälle ja ulos 

  Tyylikkäillä täyslasikaiteilla varustetut tilat sulautuvat yhdeksi isoksi, avaraksi kokonaisuudeksi. Katse kohtaa muun sisutuksen ja ulkona kauniin maiseman, kun sitä ei katkaista tarpeettomasti pystysuorilla elementeillä.

  Kaidetoimituksemme uudiskohteisiin ovatkin lähes yksinomaan tolpattomia. Portaiden täyslasista nousukaidetta voidaan jatkaa tasokaiteena porrasaukon reunalla, lasiseinänä tai terassi- ja parvekekaiteena.

  Käyttämämme turvalasi on karkaistua ja laminoitua. Lasin paksuus vaihtelee toteutustavan ja kohteen mukaan. Lasi voi olla myös sävytetty tai eri tavoin kuvioitu, jolloin lasikaiteella on korostetumpi rooli talon ilmeessä.

  Täyslasikaiteiden kiinnitystavat

  Kiinnitysratkaisuja on useita ja ne voidaan valita ulkonäöltään muuhun designiin sopiviksi, osaksi sisustuskokonaisuutta. Koska kiinnitystavalla voidaan vaikuttaa merkittävästi kaiteiden ulkonäköön, kannattaa suunnittelussa kiinnittää huomiota kiinnitystapaan jo hyvissä ajoin. Täyslasikaiteet voidaan kiinnittää valmiiseen rakenteeseen kylki- tai päälle kiinnityksenä. Varhaisessa vaiheessa suunnitellut kiinnitysratkaisut voidaan usein myös piilottaa rakenteisiin upottamalla.

  Rakenteen päälle kiinnitettävät täyslasikaiteet

  Tolpattomat lasikaiteet voidaan kiinnittää rakenteen päälle jalkakiinnikkeillä tai kiinnitysprofiililla. 

  Jalkakiinnikkeet

  Jalkakiinnikkeiden valikoima on muotokieleltään laaja. Lasi nousee irti maasta jättäen kaiteen alle ilmatilaa. Ulkona vedenpoisto onnistuu silloin kaiteen ali.
  Kiinnitysprofiili

  Kiinnitysprofiili on alumiininen lasiurallinen palkkikiinnike rakenteen päällä ja se voidaan maalata haluttuun sävyyn. Ulkona mahdollisesti tarvittava vedenpoisto voidaan toteuttaa profiilin ali ns. korotuspaloin.

  Rakenteen kylkeen kiinnitettävät täyslasikaiteet

  Kiinnityshelat

  Kiinnitysheloin tehty ilmava kylkikiinnitys tuo lasikaiteen irti rakenteen kyljestä. Kiinnikkeiden laajasta valikoimasta voidaan valita talon tyyliin sopiva kiinnityskokonaisuus sekä ulos että sisälle.  kiinnitysprofiili

  Kiinnitysprofiili rakenteen kylkeen asennettuna antaa vaikutelman siitä että lasi alkaa lattiapinnasta. Linjakas alumiiniprofiili voi olla osa sisustusta ja se voidaan maalata haluttuun sävyyn. Useissa kohteissa profiili voidaan myös koteloida näkymättömiin. Ulkona vedenpoisto voidaan hoitaa vieritse nostamalla profiili hieman irti kiinnityspohjasta.

  Upottaminen, rakenteeseen piilottaminen

  rakenteeseen piilottaminen

  Uudiskohteissa, rakenteiden salliessa, kiinnitysprofiili voidaan piilottaa upottamalla se lattiarakenteeseen, jolloin lasikaide näyttää alkavan lattiapinnasta. Tämä ratkaisu on rakenteellisesti vaativampi ja meihin kannatta olla yhteydessä jo rakennesuunnittelu vaiheessa.
  Täyslasikaide ulos terassille ja parvekkeelle

  täyslasikaide

  Tolpattomat täyslasikaiteet yhdistävät terassin tai parvekkeen saumattomasti ympäristöön. Maisemista voidaan nauttia esteettömästi. Kevyt ja lähes huomaamaton lasi suojaa myös säältä. Lisäsuojaa haluttaessa voidaan terasseille katoksen alle asentaa myös kiinteitä-, taite- ja siirtolasiseiniä. Kaikki kiinnitysjärjestelmämme sopivat myös ulkokäyttöön. Mikäli kohde on lähellä merta, käytetään ruostumattoman teräksen sijasta haponkestävää terästä tai alumiinia.

  Esimerkkejä tolpattomien täyslasikaiteiden kiinnitystavoista:

  • Kaideprofiilit: pohja- tai kylkikiinnityksenä tai upotettuna rakenteeseen
   • RAIL ja SLIM  
  • Kylkikiinnityshelat:
   • BRIK suorakaidemuoto ja nousulasissa alareunan muotoleikkaus luovat jämäkän, modernin tyylin
   • CUBE kiinnikkeissä on tyylikäs kuutiomainen muoto
   • DOTS nappikiinnikkeitä on erikokoisia, halkaisijaltaan 3 cm ja 5 cm
   • GRBA ja FONE erikoishelat
  • Jalkakiinnikkeet:
   • BLOK, ELPS ja POLE jalkakiinnikkeet eri muotoperheisiin sopivina

  Lasikaiteet betoniportaisiin

  Kevyet lasikaiteet antavat ylellisen tunnelman sekä tuovat tilaan valoa, ilmaa ja avaruutta. Kaidevalikoimastamme löytyy näyttävä ja kokonaisuuteen sopiva ratkaisu niin elementtirakenteisiin kuin paikalla valettuihin betoniportaisiinkin. Yksilöllinen lasikaideratkaisu valitaan aina ympäristö, porrastyyppi sekä rakenteen erityisvaatimukset huomioiden.

  Täyslasikaiteilla avaruutta

  Tolpattomiin täyslasikaiteisiin on saatavilla runsaasti erimuotoisia ja kokoisia kiinnikkeitä. Lasin alareunan muotoilulla sekä käsijohteen valinnalla saadaan lisää persoonallista ulkonäköä. Tutustu lisää kiinnitystapoihimme täyslasikaiteista kertovassa osiossamme.
  Kysy myös tolpallisista kaiteista

  Kaide voidaan toteuttaa betonirakenteeseen myös tolpallisena, joskin täyslasikaide on eleettömyytensä vuoksi vaihtoehdoista suositumpi. Tolpallisia vaihtoehtoja löytyy vaihtelevasti porrasmallin mukaan. Kerromme mielellämme kaikista vaihtoehdoista lisää.

  Tolpallisten lasikaiteiden uusi design

  tolpallinen

  Tolppien ja kiinnityshelojen muodot ovat uudistuneet ja vaihtoehdoista löytyy myös mielenkiintoisia moderneja ratkaisuja. Perinteisten pyöreiden tolppien lisäksi sirot suorakaidemuodot ja näyttävät kylkikiinnikkeet ovat osa uutta designia. Myös materiaaleihin on tullut uusia vaihtoehtoja.

  Tolpat rytmittävät tilaa

  Tolpallinen kiinnitystapa korostaa tolppia ja vie huomiota itseensä. Jos haluat tolppien korostuvan tilan, sisustuksen tai arkkitehtuurin sijasta, kannattaa valita tolpallinen ratkaisu. 

  Tolpparatkaisuihin uutta näyttävyyttä

  Lasi voidaan kiinnittää perinteisen tolppien linjaan kiinnittämisen lisäksi myös tolpan eteen tai sen taakse. Käsijohde voidaan kiinnittää tolppakiinnityksen lisäksi näyttävästi itse lasiin. Tolpat voidaan kiinnittää joko perinteisesti rakenteen päälle tai näyttävästi kylkeen, jolloin tilan tunne lisääntyy. Tolppakaiteiden alle jää aina ilmatila, ja vedenpoisto ulkona onnistuu tässä ratkaisussa aina kaiteen alta. Tolppakaiteissa voidaan käyttää tolpattomia kaiteita ohuempaa turvalasia.

  Kiinnostuitko tolpallisista lasikaiteista? Ota yhteyttä ja kerromme mielellämme eri mahdollisuuksista.

  Käsijohde viimeistelee toteutuksen

  käsijohde

  Käsijohde valitaan tukemaan portaikon, sisutustyylin ja kiinnikkeiden kokonaisuutta. Mikäli käsijohdetta ei haluta korostaa yksityiskohtana, kevyt käsijohdelista lasikaiteen yläreunassa on usein riittävä kaiteen viimeistelyyn. Ulkonäöllisten seikkojen lisäksi käsijohteet ovat liikkumisen toiminnallisia tukia, joille rakennusmääräykset antavat omat määreensä.
  Käsijohteen valinta tukee tilan muotokieltä

  Portaissa käsijohde voidaan toteuttaa joko erillisenä käsijohteena seinään kiinnitettynä tai suoraan porraskaiteeseen integroituna. Tasanteiden kaiteissa käsijohteen merkitys ei usein ole niinkään funktionaalinen, vaan sillä on ennen kaikkea ulkonäöllinen merkitys kaiteen viimeistelyssä.

  Käsijohde kiinnittyy seinään tai lasiin

  käsijohde

  Tolpattomissa täyslasikaiteissa käsijohde kiinnitetään usein kaidelasin yläreunaan. Haluttaessa lisää näyttävyyttä ja tilan antaessa myöten käsijohde voidaan tuoda myös lasikaiteen rinnalle, jolloin se kiinnittyy kannakkein ylellisesti lasiin

  Runsaasti vaihtoehtoja

  Valikoimassamme on tyylikkäitä käsijohteita niin nousu- ja tasokaiteisiin kuin myös irrallisiksi, seinään kiinnitettäviksi käsijohteiksi. Materiaaleina ovat puu, RST tai alumiini. Muotokieli voi olla pyöreä, ovaali tai kulmikas.Kerromme mielellämme lisää vaihtoehdoista.

  Oikealla suunnittelulla turvallisuutta ja ulkonäköä

  turvallinen lasikaide

  Ammattitaitomme näkyy oikeassa mitoituksessa, sekä osien että kiinnityksen suunnittelussa. Turvalasi ja sertifioidut kiinnikkeet oikeaan asennustapaan yhdistettynä takaavat turvallisuuden. Mitoitamme lasiratkaisumme varmuuskertoimella, arvoilla, jotka ylittävät selkeästi viranomaisten asettamat määräykset. Lasivalinnalla viimeistellään ulkonäkö.  Lasin turvaominaisuudet

  Lasissa itsessään on kaksi turvaominaisuutta: karkaisu kovettaa lasin ja rikkoutuessaan lasi menee pieniksi murusiksi isojen terävien palojen sijaan. Sitkeä laminointikalvo estää lasin rikkoutuessa palojen irtoamisen. Lasi ei päästä lävitseen, ja käyttäytyy rikkoutuessaan kuten auton tuulilasi. Turvalasimme tulevat suomalaisesta lasitehtaasta.

  Turvallinen lasikaide

  Näyttävyytensä lisäksi kaide on ensisijaisesti kodin turvavaruste. Vanhemmilla ihmisillä tai vaikeasti käveltävässä paikassa hyvä käsijohde, kaiteen ohella, lisää kulkemisen turvallisuutta. Oikein suunniteltu kaide kestää ja on turvallinen.

  Täyslasikaiteissa tolpattomuus saadaan käyttämällä minimissään paksua 12 mm vahvaa karkaistua ja laminoitua turvalasia, joka on itsessään riittävän jäykkää. Lasi koostuu kahdesta yhteen laminoidusta 6 mm paksusta karkaistusta lasikerroksesta. Laminointikalvo on alle 1 mm vahvuinen sitkeä ja samenematon turvakalvo. Julkiskohteissa käytettävä lasi on pääosin paksumpaa.

  Tolpallisissa kaiteissa käytetään ohuempaa karkaistua ja laminoitua turvalasia.

  Turvalliset sisustuslasit

  turvallinen sisustuslasit

  Liuku- ja taitelasiseinien, kiinteiden lasiseinien, lasikattojen ja -lattioiden suunnittelussa otetaan huomioon määräykset ja turvallisuus olosuhteet. Lasit mitoitetaan näiden määreiden perusteella. Kiinnitystavat ja asennustarvikkeet valitaan asennuspohjaan sopivaksi. Suunnittelussa kannattaa miettiä myös sitä, että kiinteä lasiseinä on kokonaiskustannuksiltaan perinteistä seinää edullisempi ratkaisu.


  Ilmettä lasiin väreillä, muodolla ja pintakäsittelyllä

  Lasin ulkonäköön ja läpinäkyvyyteen voidaan vaikuttaa merkittävästi lasin värin valinnalla ja pintakäsittelyllä.

  Karkaistu lasi voi itsessään olla värillistä tai lähes väritöntä Optiwhite® -lasia, josta puuttuu vakiolasin vihertävä sävy.

  Lasikerrosten väliin tulevassa laminointikalvossa on lukuisia väri- ja läpikuultavuusvaihtoehtoja.

  Lasin reunaa voidaan muotoilla esimerkiksi portaan nousun mukaan tai reuna voidaan jättää mattapintaiseksi. Tätä käytetään lisäefektinä esimerkiksi lasiaskelmissa. Askelmavalaistuna reuna hohtaa valoa.

  Lasin pintaa voidaan myös käsitellä eri tavoin. Pinnan etsauksella, erilaisilla pintapuhalluksilla, silkkipainannalla voidaan luoda kuultavia mattapintoja. Tarrapäällystyksillä saadaan lukemattomia erilaisia efektejä.

  Ota yhteyttä ja jutellaan lisää

  Lasiratkaisua mietittäessä osaamisemme on käytettävissänne parhaan mahdollisen lopputuloksen aikaansaamiseksi.

  Valaistuksella turvallisuutta ja tunnelmaa

  Valaistus

  Kaidelasin, käsijohteen tai askelmien valaisu on tyylikäs tapa tuoda tunnelmaa ja valoa tiloihin. Käytämme valaistukseen korkealaatuisia, testattuja LED-tuotteita, jotka on saatavilla joko lämpimällä valkoisella valolla tai osaan ratkaisuista myös värillisillä RGB LED-valoilla. Joihinkin isompiin kokonaisuuksiin olemme toimittaneet myös valaistuksen tietokoneohjauksen.

  Valaistusta suunniteltaessa olemme mielellämme mukana jo varhaisessa vaiheessa, että ohjaus ja viennit saadaan yhdistymään kohteen sähkösuunnitelmaan.

  Kaidesuunnittelusta toteutukseen

  Toivomme teidän ottavan yhteyttä meihin jo kaidesuunnitteluprojektin varhaisessa vaiheessa. Voimme olla yhteydessä rakennesuunnittelijaan ja toteuttaa kaikki toivomanne ratkaisut vaivattomasti.

  Alkuun pääsemme sillä, että lähetätte meille suunnittelu- ja/tai lupakuvat, jonka jälkeen voimme yhdessä käydä läpi toiveenne ja me voimme esitellä eri ratkaisumalleja.

  Kartoittamisen jälkeen teemme teille ehdotuksen hintoineen. Voimme myös sopia alustavan toimitusajankohdan, jotta asennus saadaan toivottuna ajankohtana.

  Aivan kaikkea ei tarvitse olla päätettynä esim. materiaaleja ja värejä voidaan miettiä vielä materiaalitilaukseen asti, jos sisustussuunnitelma ei ole vielä valmis.

  Suunnitteluinsinöörimme käyvät paikanpäällä tekemässä tarkistusmittaukset ja laativat lopullisen suunnitelman lasijaosta, -koosta, asennusankkuroinnista ja –materiaaleista.

  Asennus voidaan tehdä lähes kaikissa ratkaisuissamme ohjeidemme mukaan myös itse, mutta haluttaessa asentajamme saapuvat paikalle.