Lasikaiteilla tilaa ja avaruutta

Nykyaikainen, tilaa avartava ja tyylikäs tolpaton lasikaide soveltuu niin sisälle portaisiin ja ylätasanteelle, kuin ulos terassille ja parvekkeelle. Rakenteellisia ja kiinnitysratkaisuja on useita, ja ne voidaan valita ulkonäöltään muuhun designiin sopiviksi, osaksi kokonaisuutta.

  Täyslasikaiteet tolpattomasti sisälle ja ulos 

  Tyylikkäillä täyslasikaiteilla varustetut tilat sulautuvat yhdeksi isoksi, avaraksi kokonaisuudeksi. Katse kohtaa muun sisutuksen, ja ulkona kauniin maiseman, kun sitä ei katkaista tarpeettomasti pystysuorilla elementeillä.

  Lasikaiteita voidaan yhdistellä monin eri tavoin toisiinsa. Portaiden täyslasista nousukaidetta voidaan jatkaa tasokaiteena porrasaukon reunalla tai kaide voi jatkua vaikkapa täys- tai siirtolasiseinänä. Yhdistelyssä vain mielikuvitus on rajana!

  Käyttämämme turvalasi on karkaistua ja laminoitua. Lasin paksuus vaihtelee toteutustavan ja kohteen mukaan. Lasi voi olla myös sävytettyä tai monin eri tavoin kuvioitua, jolloin lasikaiteella on korostetumpi rooli tilassa tai talon ilmeessä.  Täyslasikaiteiden kiinnitystavat

  Lasikaiteiden kiinnitysratkaisuja on useita. Kiinnitys voidaan valita ulkonäöltään muuhun designiin sopiviksi, osaksi sisustuskokonaisuutta.  Täyslasikaiteet voidaan kiinnittää valmiin rakenteen päälle tai sen kylkeen. Varhaisessa vaiheessa suunnitellut kiinnitysratkaisut voidaan usein myös piilottaa rakenteisiin upottamalla. Koska kiinnitystavalla voidaan vaikuttaa merkittävästi kaiteiden ulkonäköön, kannattaa suunnittelussa kiinnittää huomiota kiinnitystapaan hyvissä ajoin.

  Rakenteen päälle kiinnitettävät täyslasikaiteet

  Tolpattomat lasikaiteet voidaan kiinnittää rakenteen päälle jalkakiinnikkeillä tai kiinnitysprofiililla. 


  Kiinnitysprofiili on alumiininen lasiurallinen palkkikiinnike rakenteen päällä. Se voidaan maalata haluttuun RAL Classic-sävyyn. 

  Ulkona mahdollisesti tarvittava vedenpoisto voidaan toteuttaa profiilin ali ns. korotuspaloin.


  Jalkakiinnikkeiden valikoima on muotokieleltään laaja. Kiinnike nostaa kaidelasin irti maasta jättäen kaiteen alle ilmatilaa. Ulkona vedenpoisto onnistuu silloin kaiteen ali.
  Rakenteen kylkeen kiinnitettävät täyslasikaiteet

  Kiinnityshelat

  Kiinnitysheloin tehty ilmava kylkikiinnitys tuo lasikaiteen irti rakenteen kyljestä.   kiinnitysprofiili  Kiinnitysprofiili rakenteen kylkeen asennettuna antaa vaikutelman siitä että lasi alkaa lattiapinnasta. Linjakas alumiiniprofiili voi olla osa sisustusta ja se voidaan maalata haluttuun RAL-Classic sävyyn.
  Useissa kohteissa profiili voidaan myös koteloida näkymättömiin.
  Ulkona vedenpoisto voidaan hoitaa kaiteen vieritse nostamalla profiili hieman irti kiinnityspohjasta.

  Upottaminen eli rakenteeseen piilottaminen

  rakenteeseen piilottaminen

  Uudiskohteissa, rakenteiden salliessa, kiinnitysprofiili voidaan piilottaa upottamalla se lattiarakenteeseen. Tällöin lasikaide näyttää alkavan lattiapinnasta. Tämä ratkaisu on rakenteellisesti aiempia vaihtoehtoja vaativampi, ja tästä syystä meihin kannatta olla yhteydessä jo rakenteita suunniteltaessa.
  Täyslasikaide ulos terassille ja parvekkeelle

  täyslasikaide

  Tolpattomat täyslasikaiteet yhdistävät terassin tai parvekkeen saumattomasti ympäristöön ja maisemista voidaan nauttia esteettömästi. 


  Kevyt ja lähes huomaamaton lasi suojaa myös säältä. Lisäsuojaa haluttaessa voidaan terasseille katoksen alle asentaa myös kiinteitä-, taite- ja siirtolasiseiniä.

  Kaikki kiinnitysjärjestelmämme sopivat myös ulkokäyttöön. Mikäli kohde on lähellä merta, käytämme materiaaleina ruostumattoman teräksen sijasta haponkestävää terästä tai alumiinia.


  Esimerkkejä tolpattomien täyslasikaiteiden kiinnitystavoista:

  • Kaideprofiilit (RAIL): pohja- tai kylkikiinnityksenä tai upotettuna rakenteeseen
  • Kylkikiinnityshelat: DOT nappikiinnikkeitä on erikokoisia, suosituin vaihtoehto on halkaisijaltaan 5 cm
  • Jalkakiinnikkeet: jalkakiinnikkeitä löytyy eri muotoperheisiin sopivina

  Lasikaiteet betoniportaisiin

  Kevyet lasikaiteet antavat ylellisen tunnelman sekä tuovat tilaan valoa, ilmaa ja avaruutta. Kaidevalikoimastamme löytyy näyttävä ja kokonaisuuteen sopiva ratkaisu niin elementtirakenteisiin kuin paikalla valettuihin betoniportaisiinkin. Yksilöllinen lasikaideratkaisu valitaan aina ympäristö, porrastyyppi sekä rakenteen erityisvaatimukset huomioiden.

  Täyslasikaiteilla avaruutta

  Tolpattomat täyslasikaiteet kiinnitetään betoniportaan kylkeen joko DOTS-nappikiinnikkeillä tai kiinnitysprofiililla. Lasin alareunan muotoilulla sekä käsijohteen valinnalla kaiteisiin saadaan lisää persoonallista ulkonäköä. Tutustu lisää kiinnitystapoihimme täyslasikaiteista kertovassa osiossamme!

  Käsijohde viimeistelee toteutuksen

  käsijohde

  Käsijohde valitaan tukemaan portaikon, sisutustyylin ja kiinnikkeiden kokonaisuutta. Mikäli käsijohdetta ei haluta korostaa yksityiskohtana, kevyt alumiininen käsijohdelista lasikaiteen yläreunassa on usein riittävä kaiteen viimeistelyyn. Ulkonäöllisten seikkojen lisäksi käsijohteet ovat liikkumisen toiminnallisia tukia, joille rakennusmääräykset antavat omat määreensä.
  Käsijohteen valinta tukee tilan muotokieltä

  Portaissa käsijohde voidaan toteuttaa joko erillisenä, seinään kiinnitettynä käsijohteena tai suoraan lasikaiteeseen integroituna.
  Tasanteiden kaiteissa käsijohteen merkitys ei usein ole niinkään funktionaalinen, vaan sillä on ennen kaikkea ulkonäöllinen merkitys kaiteen viimeistelyssä.

  Käsijohde kiinnittyy seinään tai lasiin

  käsijohde

  Tolpattomissa täyslasikaiteissa käsijohde kiinnitetään usein kaidelasin yläreunaan. Haluttaessa lisää näyttävyyttä ja tilan antaessa myöten käsijohde voidaan tuoda myös lasikaiteen rinnalle, jolloin se kiinnittyy kannakkein ylellisesti lasiin

  Runsaasti vaihtoehtoja

  Valikoimassamme on tyylikkäitä, muotokieleltään pyöreitä tai kuolmikkaita käsijohteita niin nousu- ja tasokaiteisiin kuin myös irrallisiksi, seinään kiinnitettäviksi käsijohteiksi. Materiaaleina ovat puu, RST tai alumiini. Kerromme mielellämme lisää vaihtoehdoista.

  Oikealla suunnittelulla turvallisuutta ja ulkonäköä

  turvallinen lasikaide

  Ammattitaitomme näkyy oikeassa mitoituksessa, sekä osien että kiinnityksen suunnittelussa. Turvalasi ja sertifioidut kiinnikkeet oikeaan asennustapaan yhdistettynä takaavat turvallisuuden. Mitoitamme lasiratkaisumme varmuuskertoimella eli arvoilla, jotka ylittävät selkeästi viranomaisten asettamat määräykset.  Lasin turvaominaisuudet

  Lasissa itsessään on kaksi turvaominaisuutta: karkaisu kovettaa lasin. Rikkoutuessaan lasi menee pieniksi murusiksi isojen terävien palojen sijaan. Sitkeä laminointikalvo estää lasin rikkoutuessa palojen irtoamisen, eli lasi käyttäytyy rikkoutuessaan kuten auton tuulilasi.

  Turvallinen lasikaide

  Näyttävyytensä lisäksi kaide on ensisijaisesti kodin turvavaruste. Vanhemmilla ihmisillä tai vaikeasti käveltävässä paikassa hyvä käsijohde, kaiteen ohella, lisää kulkemisen turvallisuutta. Oikein suunniteltu kaide kestää ja on turvallinen.

  Täyslasikaiteissa tolpattomuus saadaan käyttämällä minimissään paksua, 12 mm vahvaa karkaistua ja laminoitua turvalasia, joka on itsessään riittävän jäykkää. Lasi koostuu kahdesta yhteen laminoidusta 6 mm paksusta karkaistusta lasikerroksesta, joiden välissä  on alle 1 mm vahvuinen sitkeä ja samenematon turvakalvo. Julkiskohteissa käytämme pääosin paksumpaa lasia.

  Tolpallisissa kaiteissa käytetään ohuempaa karkaistua ja laminoitua turvalasia.

  Ilmettä lasiin väreillä, muodolla ja pintakäsittelyllä

  Lasin ulkonäköön ja läpinäkyvyyteen voidaan vaikuttaa merkittävästi lasin värin valinnalla, värillisellä laminointikalvolla tai pintakäsittelyllä.

  Karkaistu lasi voi itsessään olla värillistä tai lähes väritöntä, rautavapaata lasia (Optiwhite / Clearvision), josta puuttuu vakiolasin vihertävä sävy.

  Lasikerrosten väliin tulevassa laminointikalvossa on lukuisia väri- ja läpikuultavuusvaihtoehtoja.

  Lasin reunaa voidaan muotoilla esimerkiksi portaan nousun mukaan tai reuna voidaan jättää mattapintaiseksi. Tätä käytetään lisäefektinä esimerkiksi lasiaskelmissa. Askelmavalaistuna reuna hohtaa valoa.

  Lasin pintaa voidaan myös käsitellä eri tavoin. Pinnan etsauksella, erilaisilla pintapuhalluksilla, silkkipainannalla voidaan luoda kuultavia mattapintoja. Tarrapäällystyksillä saadaan lukemattomia erilaisia efektejä.

  OTA YHTEYTTÄ JA JUTELLAAN LISÄÄ

  Lasiratkaisua mietittäessä osaamisemme on käytettävissänne parhaan mahdollisen lopputuloksen aikaansaamiseksi.

  Kaidesuunnittelusta toteutukseen

  Toivomme teidän ottavan yhteyttä meihin jo kaidesuunnitteluprojektin varhaisessa vaiheessa. Voimme olla yhteydessä rakennesuunnittelijaan ja toteuttaa yhteistyössä kaikki toivomanne ratkaisut vaivattomasti.

  Alkuun pääsemme sillä, että lähetätte meille pohjakuvat, jonka jälkeen voimme yhdessä käydä läpi toiveenne ja me voimme esitellä teille erilaisia ratkaisumalleja. Kartoittamisen jälkeen teemme teille ehdotuksen hintoineen. Voimme myös sopia alustavan toimitusajankohdan, jotta asennus saadaan toivottuna ajankohtana. Materiaaleja ja värejä voimme miettiä vielä materiaalitilaukseen asti, jos sisustussuunnitelma ei ole vielä valmis.

  Suunnittelijamme käy paikanpäällä tekemässä tarkistusmittaukset ja laativat lopullisen suunnitelman lasijaosta, -koosta, asennusankkuroinnista ja –materiaaleista.

  Asennus voidaan tehdä lähes kaikissa ratkaisuissamme ohjeidemme mukaan myös itse, mutta haluttaessa asentajamme saapuvat paikalle.