Lasikaiteilla tilaa ja avaruutta

Nykyaikainen, tilaa avartava ja tyylikäs tolpaton lasikaide soveltuu niin sisälle portaisiin ja ylätasanteelle, kuin ulos terassille ja parvekkeelle. Rakenteellisia ja kiinnitysratkaisuja on useita, ja ne voidaan valita ulkonäöltään muuhun designiin sopiviksi, osaksi kokonaisuutta.

  Täyslasikaiteet tolpattomasti sisälle ja ulos 

  Tyylikkäillä täyslasikaiteilla varustetut tilat sulautuvat yhdeksi isoksi, avaraksi kokonaisuudeksi. Katse kohtaa muun sisutuksen, ja ulkona kauniin maiseman, kun sitä ei katkaista tarpeettomasti pystysuorilla elementeillä.

  Lasikaiteita voidaan yhdistellä monin eri tavoin toisiinsa. Portaiden täyslasista nousukaidetta voidaan jatkaa tasokaiteena porrasaukon reunalla tai kaide voi jatkua vaikkapa täys- tai siirtolasiseinänä. Yhdistelyssä vain mielikuvitus on rajana!

  Käyttämämme lasi on karkaistua ja laminoitua turvalasia. Sen paksuus vaihtelee toteutustavan ja kohteen mukaan. Lasia saa myös sävytettyä tai monin eri tavoin kuvioituna, jolloin lasikaiteilla saadaan korostetumpi rooli tilan tai rakennuksen ilmeeseen.  Täyslasikaiteiden kiinnitystavat

  Zeta Design tarjoaa useita erilaisia lasikaiteiden kiinnitysratkaisuja. Lasikaiteet voidaan kiinnittää joko valmiin rakenteen päälle tai sen kylkeen. Kiinnitys voidaan valita ulkonäöltään muuhun designiin sopivaksi, osaksi sisustuskokonaisuutta. Tähän voidaan vaikuttaa
  esimerkiksi kiinnikkeiden värin valinnalla.

  Koska kiinnitystavalla voidaan vaikuttaa merkittävästi kaiteiden ulkonäköön, kannattaa suunnittelussa kiinnittää siihen huomiota
  hyvissä ajoin. Varhaisessa vaiheessa suunnitellut kiinnitysratkaisut voidaan usein myös piilottaa rakenteisiin upottamalla.


  Rakenteen päälle kiinnitettävät täyslasikaiteet

  Tolpattomat lasikaiteet voidaan kiinnittää rakenteen päälle RAIL-kiinnitysprofiililla tai jalkakiinnikkeillä. 


  RAIL-kiinnitysprofiili on alumiininen palkkikiinnike rakenteen päällä. Se voidaan jauhemaalata haluttuun RAL Classic-sävyyn asiakkaan niin halutessa.

   

  Ulkona mahdollisesti tarvittava vedenpoisto voidaan toteuttaa profiilin ali ns. korotuspaloin.


  Jalkakiinnikkeiden valikoima on muotokieleltään laaja. Kiinnike nostaa kaidelasin irti maasta jättäen kaiteen alle ilmatilaa. Ulkona vedenpoisto onnistuu silloin luonnollisesti kaiteen alitse.
  Rakenteen kylkeen kiinnitettävät täyslasikaiteet


  DOTS-kiinnitysheloin
  tehty kylkikiinnitys tuo lasikaiteeseen ilmavuutta. Se tuo myös lasikaiteen irti rakenteen kyljestä. Myös DOTS-nappikiinnikkeet voidaan asiakkaan haluttaessa jauhemaalata RAL Classic-sävyyn.

  RAIL-kiinnitysprofiili rakenteen kylkeen asennettuna antaa vaikutelman siitä, että lasi alkaa heti lattian pinnasta. Linjakas alumiiniprofiili voidaan maalata haluttuun RAL-Classic sävyyn, jolloin siitä tulee osa sisustusta. Useissa kohteissa profiili voidaan myös koteloida näkymättömiin. 

  Ulkona vedenpoisto voidaan hoitaa kaiteen vieritse nostamalla profiili hieman irti kiinnityspohjasta.

  Upottaminen eli rakenteeseen piilottaminen  Uudiskohteissa, rakenteiden salliessa, kiinnitysprofiili voidaan
  piilottaa upottamalla se lattiarakenteeseen. 
  Tällöin lasikaide näyttää alkavan lattiapinnasta. 

  Tämä ratkaisu on rakenteellisesti aiempia vaihtoehtoja vaativampi.
  Jos harkitsette kohteeseenne kyseistä vaihtoehtoa, meihin kannattaa olla yhteydessä jo rakenteita suunniteltaessa.
  Täyslasikaide ulos terassille ja parvekkeelle
  Tolpattomat täyslasikaiteet yhdistävät terassin tai parvekkeen saumattomasti ympäristöön ja maisemista voidaan nauttia esteettömästi. Kaikki kiinnitysjärjestelmämme sopivat myös ulkokäyttöön.

  Kevyt ja lähes huomaamaton lasi suojaa myös säältä. Lisäsuojaa haluttaessa voidaan terasseille katoksen alle asentaa myös lasisia liukuovia kiinteitä-, taite- ja siirtolasiseiniä. 

  Mikäli kohde on lähellä merta, käytämme materiaaleina ruostumattoman teräksen sijasta haponkestävää terästä tai alumiinia.

  Koonti käyttämistämme lasikaiteiden kiinnitystavoista:

  • RAIL-kaideprofiilit: pohja- tai kylkikiinnityksenä tai upotettuna rakenteeseen
  • Kylkikiinnityshelat: suositut DOTS-nappikiinnikkeet ovat halkaisijaltaan 5 cm
  • Jalkakiinnikkeet: jalkakiinnikkeitä löytyy eri muotoperheisiin sopivina

  Lasikaiteet betoniportaisiin

  Kevyet lasikaiteet antavat ylellisen tunnelman sekä tuovat tilaan valoa, ilmaa ja avaruutta! 

  Kaidevalikoimastamme löytyy näyttävä ja kokonaisuuteen sopiva ratkaisu niin elementtirakenteisiin kuin paikalla valettuihin betoniportaisiinkin. 

  Yksilöllinen lasikaideratkaisu valitaan aina ympäristö, porrastyyppi sekä rakenteen erityisvaatimukset huomioiden.
  Täyslasikaiteilla avaruutta

  Tolpattomat täyslasikaiteet kiinnitetään betoniportaan kylkeen joko DOTS-nappikiinnikkeillä tai RAIL-kiinnitysprofiililla. Lasin alareunan muotoilulla sekä käsijohteen valinnalla kaiteisiin saadaan lisää persoonallista ulkonäköä.

  Käsijohde viimeistelee toteutuksen

  käsijohde

  Käsijohde valitaan tukemaan portaikon, sisutustyylin ja kiinnikkeiden kokonaisuutta.

  Mikäli käsijohdetta ei haluta korostaa yksityiskohtana, kevyt alumiininen käsijohdelista lasikaiteen yläreunassa on usein riittävä kaiteen viimeistelyyn.

  Ulkonäöllisten seikkojen lisäksi käsijohteet ovat liikkumisen toiminnallisia tukia, joille rakennusmääräykset antavat omat määreensä.
  Käsijohteen valinta tukee tilan muotokieltä

  Portaissa käsijohde voidaan toteuttaa joko erillisenä, seinään kiinnitettynä käsijohteena tai suoraan lasikaiteeseen integroituna.
  Tasanteiden kaiteissa käsijohteen merkitys ei usein ole niinkään funktionaalinen, vaan sillä on ennen kaikkea ulkonäöllinen merkitys kaiteen viimeistelyssä.

  Käsijohde kiinnittyy seinään tai lasiin

  käsijohde

  Tolpattomissa täyslasikaiteissa käsijohde kiinnitetään usein kaidelasin yläreunaan. Haluttaessa lisää näyttävyyttä ja tilan antaessa myöten käsijohde voidaan tuoda myös lasikaiteen rinnalle, jolloin se kiinnittyy kannakkein suoraan lasiin

  Runsaasti vaihtoehtoja

  Valikoimassamme on useita tyylikkäitä, muotokieleltään pyöreitä tai kulmikkaita käsijohteita niin nousu- ja tasokaiteisiin kuin myös irrallisiksi, seinään kiinnitettäviksi käsijohteiksi. Materiaaleina ovat puu, RST tai alumiini. Kerromme mielellämme lisää vaihtoehdoista.

  Oikealla suunnittelulla turvallisuutta ja ulkonäköä

  Ammattitaitomme näkyy kaideratkaisujemme oikeassa mitoituksessa, sekä tarvittavien osien ja kiinnityksen suunnittelussa.

  Turvalasi ja sertifioidut kiinnikkeet oikeaan asennustapaan yhdistettynä takaavat turvallisuuden.

  Mitoitamme kaikki lasiratkaisumme varmuuskertoimilla eli arvoilla, jotka ylittävät selkeästi viranomaisten asettamat määräykset.


  Lasin turvaominaisuudet

  Lasissa itsessään on kaksi turvaominaisuutta: karkaisu, joka kovettaa lasin sekä laminointikalvo, joka estää lasin rikkoutuessa palojen irtoamisen. Rikkoutuessaan lasi menee pieniksi murusiksi isojen terävien palojen sijaan ja lasi käyttäytyy  kuten auton tuulilasi.

  Turvallinen lasikaide

  Näyttävyytensä lisäksi kaide on ensisijaisesti kodin turvavaruste. Vaikeasti käveltävässä paikassa hyvä käsijohde, kaiteen ohella, lisää kulkemisen turvallisuutta. 

  Oikein suunniteltu kaide kestää aikaa ja on turvallinen.

  Täyslasikaiteissa käytämme minimissään 12 mm paksua, vahvaa karkaistua ja laminoitua turvalasia. Lasi koostuu kahdesta yhteen laminoidusta 6 mm paksusta karkaistusta lasikerroksesta, joiden välissä  on alle 1 mm vahvuinen sitkeä ja samenematon turvakalvo. Julkiskohteissa käytämme pääosin paksumpaa lasia.

  Ilmettä lasiin väreillä, muodolla ja pintakäsittelyllä

  Lasin ulkonäköön ja läpinäkyvyyteen voidaan vaikuttaa merkittävästi lasin värin valinnalla, värillisellä laminointikalvolla tai pintakäsittelyllä.

  Normaalikirkas, karkaistu turvalasi on hyvä valinta moneen kohteeseen. Käytämme kuitenkin usein kohteissamme lähes väritöntä, rautavapaata lasia (Optiwhite / Clearvision), josta puuttuu vakiolasin vihertävä sävy.


  Lasikerrosten väliin tulevassa laminointikalvossa on lukuisia väri- ja läpikuultavuusvaihtoehtoja. Esimerkiksi jos osaan parveketta tai terassia halutaan näkösuojaa, on opaalikalvo suosittu vaihtoehto. Myös karkaistua lasia saa useassa eri värissä!


  Lasin pintaa voidaan myös käsitellä eri tavoin. Pinnan etsauksella, erilaisilla pintapuhalluksilla ja silkkipainannalla voidaan luoda kuultavia mattapintoja. Tarrapäällystyksillä saadaan lukemattomia erilaisia efektejä.

  OTA YHTEYTTÄ JA JUTELLAAN LISÄÄ

  Lasiratkaisua mietittäessä osaamisemme on käytettävissänne parhaan mahdollisen lopputuloksen aikaansaamiseksi.

  Kaidesuunnittelusta toteutukseen

  Toivomme teidän ottavan yhteyttä meihin jo kaidesuunnitteluprojektinne varhaisessa vaiheessa. Voimme olla yhteydessä myös rakennesuunnittelijanne kanssa ja toteuttaa yhteistyössä kaikki toivomanne ratkaisut.

  Alkuun pääsemme sillä, että lähetätte meille kohteenne pohjakuvat. Tämän jälkeen voimme yhdessä käydä läpi toiveenne ja esitellä teille erilaisia ratkaisumalleja. Kartoittamisen jälkeen teemme teille ehdotuksen toteutuksesta hintoineen. Materiaaleja ja värejä voimme miettiä vielä materiaalitilaukseen asti, jos sisustussuunnitelma ei ole vielä valmis.

  Kun tilaus on vahvistettu, suunnittelijamme käy paikan päällä tekemässä tarkistusmittaukset ja laatii samalla lopullisen suunnitelman lasijaosta, -koosta, asennusankkuroinnista ja -materiaaleista.

  Asennus voidaan lähes kaikissa ratkaisuissamme tehdä ohjeiden mukaan myös itse, mutta haluttaessanne asentajamme saapuvat paikalle ja hoitavat asennuksen puolestanne.