Täyslasikaiteet tolpattomasti sisälle ja ulos 

  Tyylikkäillä täyslasikaiteilla varustetut tilat sulautuvat yhdeksi isoksi, avaraksi kokonaisuudeksi. Katse kohtaa muun sisutuksen ja ulkona kauniin maiseman, kun sitä ei katkaista tarpeettomasti pystysuorilla elementeillä.

  Kaidetoimituksemme uudiskohteisiin ovatkin lähes yksinomaan tolpattomia. Portaiden täyslasista nousukaidetta voidaan jatkaa tasokaiteena porrasaukon reunalla, lasiseinänä tai terassi- ja parvekekaiteena.

  Käyttämämme turvalasi on karkaistua ja laminoitua. Lasin paksuus vaihtelee toteutustavan ja kohteen mukaan. Lasi voi olla myös sävytetty tai eri tavoin kuvioitu, jolloin lasikaiteella on korostetumpi rooli talon ilmeessä.

  Täyslasikaiteiden kiinnitystavat

  Kiinnitysratkaisuja on useita ja ne voidaan valita ulkonäöltään muuhun designiin sopiviksi, osaksi sisustuskokonaisuutta. Koska kiinnitystavalla voidaan vaikuttaa merkittävästi kaiteiden ulkonäköön, kannattaa suunnittelussa kiinnittää huomiota kiinnitystapaan jo hyvissä ajoin. Täyslasikaiteet voidaan kiinnittää valmiiseen rakenteeseen kylki- tai päälle kiinnityksenä. Varhaisessa vaiheessa suunnitellut kiinnitysratkaisut voidaan usein myös piilottaa rakenteisiin upottamalla.

  Rakenteen päälle kiinnitettävät täyslasikaiteet

  Tolpattomat lasikaiteet voidaan kiinnittää rakenteen päälle jalkakiinnikkeillä tai kiinnitysprofiililla. 

  Jalkakiinnikkeet

  Jalkakiinnikkeiden valikoima on muotokieleltään laaja. Lasi nousee irti maasta jättäen kaiteen alle ilmatilaa. Ulkona vedenpoisto onnistuu silloin kaiteen ali.

  Kiinnitysprofiili

  Kiinnitysprofiili on alumiininen lasiurallinen palkkikiinnike rakenteen päällä ja se voidaan maalata haluttuun sävyyn. Ulkona mahdollisesti tarvittava vedenpoisto voidaan toteuttaa profiilin ali ns. korotuspaloin.

  Rakenteen kylkeen kiinnitettävät täyslasikaiteet

  Kiinnityshelat

  Kiinnitysheloin tehty ilmava kylkikiinnitys tuo lasikaiteen irti rakenteen kyljestä. Kiinnikkeiden laajasta valikoimasta voidaan valita talon tyyliin sopiva kiinnityskokonaisuus sekä ulos että sisälle.  kiinnitysprofiili

  Kiinnitysprofiili rakenteen kylkeen asennettuna antaa vaikutelman siitä että lasi alkaa lattiapinnasta. Linjakas alumiiniprofiili voi olla osa sisustusta ja se voidaan maalata haluttuun sävyyn. Useissa kohteissa profiili voidaan myös koteloida näkymättömiin. Ulkona vedenpoisto voidaan hoitaa vieritse nostamalla profiili hieman irti kiinnityspohjasta.

  Upottaminen, rakenteeseen piilottaminen

  rakenteeseen piilottaminen

  Uudiskohteissa, rakenteiden salliessa, kiinnitysprofiili voidaan piilottaa upottamalla se lattiarakenteeseen, jolloin lasikaide näyttää alkavan lattiapinnasta. Tämä ratkaisu on rakenteellisesti vaativampi ja meihin kannatta olla yhteydessä jo rakennesuunnittelu vaiheessa.
  Täyslasikaide ulos terassille ja parvekkeelle

  täyslasikaide

  Tolpattomat täyslasikaiteet yhdistävät terassin tai parvekkeen saumattomasti ympäristöön. Maisemista voidaan nauttia esteettömästi. Kevyt ja lähes huomaamaton lasi suojaa myös säältä. Lisäsuojaa haluttaessa voidaan terasseille katoksen alle asentaa myös kiinteitä-, taite- ja siirtolasiseiniä. Kaikki kiinnitysjärjestelmämme sopivat myös ulkokäyttöön. Mikäli kohde on lähellä merta, käytetään ruostumattoman teräksen sijasta haponkestävää terästä tai alumiinia.

  Esimerkkejä tolpattomien täyslasikaiteiden kiinnitystavoista:

  • Kaideprofiilit: pohja- tai kylkikiinnityksenä tai upotettuna rakenteeseen
   • RAIL ja SLIM  
  • Kylkikiinnityshelat:
   • BRIK suorakaidemuoto ja nousulasissa alareunan muotoleikkaus luovat jämäkän, modernin tyylin
   • CUBE kiinnikkeissä on tyylikäs kuutiomainen muoto
   • DOTS nappikiinnikkeitä on erikokoisia, halkaisijaltaan 3 cm ja 5 cm
   • GRBA ja FONE erikoishelat
  • Jalkakiinnikkeet:
   • BLOK, ELPS ja POLE jalkakiinnikkeet eri muotoperheisiin sopivina