Ota yhteyttä

Lasikaiteilla tilaa ja avaruutta

Nykyaikainen, tilaa avartava ja tyylikäs lasikaide soveltuu niin sisälle portaisiin ja ylätasanteelle, kuin ulos terassille ja parvekkeelle. Tolpattomalle täyslasikaiteelle löytyy myös tolpallisia vaihtoehtoja. Rakenteellisia ja kiinnitysratkaisuja on useita, ja ne voidaan valita ulkonäöltään muuhun designiin sopiviksi, osaksi kokonaisuutta.

Täyslasikaiteet tolpattomasti sisälle ja ulos 

Tyylikkäillä täyslasikaiteilla varustetut tilat sulautuvat yhdeksi isoksi, avaraksi kokonaisuudeksi. Katse kohtaa muun sisutuksen ja ulkona kauniin maiseman, kun sitä ei katkaista tarpeettomasti pystysuorilla elementeillä.

Kaidetoimituksemme uudiskohteisiin ovatkin lähes yksinomaan tolpattomia. Portaiden täyslasista nousukaidetta voidaan jatkaa tasokaiteena porrasaukon reunalla, lasiseinänä tai terassi- ja parvekekaiteena.

Käyttämämme turvalasi on karkaistua ja laminoitua. Lasin paksuus vaihtelee toteutustavan ja kohteen mukaan. Lasi voi olla myös sävytetty tai eri tavoin kuvioitu, jolloin lasikaiteella on korostetumpi rooli talon ilmeessä.

Täyslasikaiteiden kiinnitystavat

Kiinnitysratkaisuja on useita ja ne voidaan valita ulkonäöltään muuhun designiin sopiviksi, osaksi sisustuskokonaisuutta. Koska kiinnitystavalla voidaan vaikuttaa merkittävästi kaiteiden ulkonäköön, kannattaa suunnittelussa kiinnittää huomiota kiinnitystapaan jo hyvissä ajoin. Täyslasikaiteet voidaan kiinnittää valmiiseen rakenteeseen kylki- tai päälle kiinnityksenä. Varhaisessa vaiheessa suunnitellut kiinnitysratkaisut voidaan usein myös piilottaa rakenteisiin upottamalla.

Rakenteen päälle kiinnitettävät täyslasikaiteet

Tolpattomat lasikaiteet voidaan kiinnittää rakenteen päälle jalkakiinnikkeillä tai kiinnitysprofiililla. 

JalkakiinnikkeetJalkakiinnikkeiden valikoima on muotokieleltään laaja. Lasi nousee irti maasta jättäen kaiteen alle ilmatilaa. Ulkona vedenpoisto onnistuu silloin kaiteen ali.


KiinnitysprofiiliKiinnitysprofiili on alumiininen lasiurallinen palkkikiinnike rakenteen päällä ja se voidaan maalata haluttuun sävyyn. Ulkona mahdollisesti tarvittava vedenpoisto voidaan toteuttaa profiilin ali ns. korotuspaloin.


Rakenteen kylkeen kiinnitettävät täyslasikaiteet

KiinnityshelatKiinnitysheloin tehty ilmava kylkikiinnitys tuo lasikaiteen irti rakenteen kyljestä. Kiinnikkeiden laajasta valikoimasta voidaan valita talon tyyliin sopiva kiinnityskokonaisuus sekä ulos että sisälle.


kiinnitysprofiiliKiinnitysprofiili rakenteen kylkeen asennettuna antaa vaikutelman siitä että lasi alkaa lattiapinnasta. Linjakas alumiiniprofiili voi olla osa sisustusta ja se voidaan maalata haluttuun sävyyn. Useissa kohteissa profiili voidaan myös koteloida näkymättömiin. Ulkona vedenpoisto voidaan hoitaa vieritse nostamalla profiili hieman irti kiinnityspohjasta.


Upottaminen, rakenteeseen piilottaminen

rakenteeseen piilottaminen

Uudiskohteissa, rakenteiden salliessa, kiinnitysprofiili voidaan piilottaa upottamalla se lattiarakenteeseen, jolloin lasikaide näyttää alkavan lattiapinnasta. Tämä ratkaisu on rakenteellisesti vaativampi ja meihin kannatta olla yhteydessä jo rakennesuunnittelu vaiheessa.


Täyslasikaide ulos terassille ja parvekkeelle

täyslasikaideTolpattomat täyslasikaiteet yhdistävät terassin tai parvekkeen saumattomasti ympäristöön. Maisemista voidaan nauttia esteettömästi. Kevyt ja lähes huomaamaton lasi suojaa myös säältä. Lisäsuojaa haluttaessa voidaan terasseille katoksen alle asentaa myös kiinteitä-, taite- ja siirtolasiseiniä. Kaikki kiinnitysjärjestelmämme sopivat myös ulkokäyttöön. Mikäli kohde on lähellä merta, käytetään ruostumattoman teräksen sijasta haponkestävää terästä tai alumiinia.

Esimerkkejä tolpattomien täyslasikaiteiden kiinnitystavoista:

 • Kaideprofiilit: päälle tai kylkikiinnityksenä tai upotettuna rakenteeseen
  • RAIL ja SLIM  
 • Kylkikiinnityshelat:
  • BRIK suorakaidemuoto ja nousulasissa alareunan muotoleikkaus luovat jämäkän, modernin tyylin
  • CUBE kiinnikkeissä on tyylikäs kuutiomainen muoto
  • DOTS nappikiinnikkeitä on erikokoisia, halkaisijaltaan 3 cm ja 5 cm
  • GRBA ja FONE erikoishelat
 • Jalkakiinnikkeet:
  • BLOK, ELPS ja POLE jalkakiinnikkeet eri muotoperheisiin sopivina

Lasikaiteet betoniportaisiin

Kevyet lasikaiteet antavat ylellisen tunnelman sekä tuovat tilaan valoa, ilmaa ja avaruutta. Kaidevalikoimastamme löytyy näyttävä ja kokonaisuuteen sopiva ratkaisu niin elementtirakenteisiin kuin paikalla valettuihin betoniportaisiinkin. Yksilöllinen lasikaideratkaisu valitaan aina ympäristö, porrastyyppi sekä rakenteen erityisvaatimukset huomioiden.

Täyslasikaiteilla avaruutta

Tolpattomiin täyslasikaiteisiin on saatavilla runsaasti erimuotoisia ja kokoisia kiinnikkeitä. Lasin alareunan muotoilulla sekä käsijohteen valinnalla saadaan lisää persoonallista ulkonäköä. Tutustu lisää kiinnitystapoihimme täyslasikaiteista kertovassa osiossamme.

Kysy myös tolpallisista kaiteista

Kaide voidaan toteuttaa betonirakenteeseen myös tolpallisena, joskin täyslasikaide on eleettömyytensä vuoksi vaihtoehdoista suositumpi. Tolpallisia vaihtoehtoja löytyy vaihtelevasti porrasmallin mukaan. Kerromme mielellämme kaikista vaihtoehdoista lisää.

Vanhojen portaiden uudistus lasikaiteilla

portaiden uudistus

Joskus portaikon modernisointi voi olla hyvä vaihtoehto. Uudistamalla portaan kaiteet avaruutta ja valoisuutta tuoviksi nykyaikaisiksi lasikaiteiksi portaan olemus muuttuu täysin. Jos myös porrasrunko tai askelmat maalataan, saadaan aikaan häikäisevä muutos.


Betoniportaiden modernisointi

Tolpattomat lasikaiteet sopivat yleensä hyvin olemassa olevien betoniportaiden modernisointiin. Lasikaide voidaan asentaa joko askelmien päälle tai kiinnittää portaikon kylkeen. Valikoimassamme on myös vaihtelevasti porrasmallista riippuen tolpallisia vaihtoehtoja. Kuvien ja perusmittojen pohjalta pystymme kartoittamaan teille mahdolliset vaihtoehdot.


Puuportaiden modernisointi

Puuportaiden modernisointi

Vanhoissa puuportaissa puiset kaiteet määrittävät usein vahvasti portaiden ulkoasua, mutta ne eivät ehkä enää miellytä visuaalisesti katsojaa. Kun kaide korvataan ilmavalla lasikaiteella, saadaan portaiden varsinainen muoto nostettua kauniisti esille. Portaan yksinkertaistettu ilme voidaan tämän jälkeen sovittaa ympäröivään sisustukseen maalaamalla tai pinnoittamalla porras.

Toimimme Etelä-Suomessa

Toteutamme portaiden modernisointeja lähinnä Espoon, Helsingin, Kauniaisten, Kirkkonummen ja Vantaan alueella. Yhteistyökumppanimme tarkastaa portaiden kunnon ja tekee sovittaessa tarvittavat esityöt, jonka jälkeen toimitamme ja asennamme kaiteet paikoilleen. Kerromme mielellämme vaihtoehdoista lisää.

Tolpallisten lasikaiteiden uusi design

tolpallinen

Tolppien ja kiinnityshelojen muodot ovat uudistuneet ja vaihtoehdoista löytyy myös mielenkiintoisia moderneja ratkaisuja. Perinteisten pyöreiden tolppien lisäksi sirot suorakaidemuodot ja näyttävät kylkikiinnikkeet ovat osa uutta designia. Myös materiaaleihin on tullut uusia vaihtoehtoja.

Tolpat rytmittävät tilaa

Tolpallinen kiinnitystapa korostaa tolppia ja vie huomiota itseensä. Jos haluat tolppien korostuvan tilan, sisustuksen tai arkkitehtuurin sijasta, kannattaa valita tolpallinen ratkaisu. 

Tolpparatkaisuihin uutta näyttävyyttä

Lasi voidaan kiinnittää perinteisen tolppien linjaan kiinnittämisen lisäksi myös tolpan eteen tai sen taakse. Käsijohde voidaan kiinnittää tolppakiinnityksen lisäksi näyttävästi itse lasiin. Tolpat voidaan kiinnittää joko perinteisesti rakenteen päälle tai näyttävästi kylkeen, jolloin tilan tunne lisääntyy. Tolppakaiteiden alle jää aina ilmatila, ja vedenpoisto ulkona onnistuu tässä ratkaisussa aina kaiteen alta. Tolppakaiteissa voidaan käyttää tolpattomia kaiteita ohuempaa turvalasia.

Kiinnostuitko tolpallisista lasikaiteista? Ota yhteyttä ja kerromme mielellämme eri mahdollisuuksista.

Käsijohde viimeistelee toteutuksen

käsijohde

Käsijohde valitaan tukemaan portaikon, sisutustyylin ja kiinnikkeiden kokonaisuutta. Mikäli käsijohdetta ei haluta korostaa yksityiskohtana, kevyt käsijohdelista lasikaiteen yläreunassa on usein riittävä kaiteen viimeistelyyn. Ulkonäöllisten seikkojen lisäksi käsijohteet ovat liikkumisen toiminnallisia tukia, joille rakennusmääräykset antavat omat määreensä.

Käsijohteen valinta tukee tilan muotokieltä

Portaissa käsijohde voidaan toteuttaa joko erillisenä käsijohteena seinään kiinnitettynä tai suoraan porraskaiteeseen integroituna. Tasanteiden kaiteissa käsijohteen merkitys ei usein ole niinkään funktionaalinen, vaan sillä on ennen kaikkea ulkonäöllinen merkitys kaiteen viimeistelyssä.

Käsijohde kiinnittyy seinään tai lasiin

käsijohde

Tolpattomissa täyslasikaiteissa käsijohde kiinnitetään usein kaidelasin yläreunaan. Haluttaessa lisää näyttävyyttä ja tilan antaessa myöten käsijohde voidaan tuoda myös lasikaiteen rinnalle, jolloin se kiinnittyy kannakkein ylellisesti lasiin

Runsaasti vaihtoehtoja

Valikoimassamme on tyylikkäitä käsijohteita niin nousu- ja tasokaiteisiin kuin myös irrallisiksi, seinään kiinnitettäviksi käsijohteiksi. Materiaaleina ovat puu, RST tai alumiini. Muotokieli voi olla pyöreä, ovaali tai kulmikas.Kerromme mielellämme lisää vaihtoehdoista.

Oikealla suunnittelulla turvallisuutta ja ulkonäköä

turvallinen lasikaide

Ammattitaitomme näkyy oikeassa mitoituksessa, sekä osien että kiinnityksen suunnittelussa. Turvalasi ja sertifioidut kiinnikkeet oikeaan asennustapaan yhdistettynä takaavat turvallisuuden. Mitoitamme lasiratkaisumme varmuuskertoimella, arvoilla, jotka ylittävät selkeästi viranomaisten asettamat määräykset. Lasivalinnalla viimeistellään ulkonäkö.

Lasin turvaominaisuudet

Lasissa itsessään on kaksi turvaominaisuutta: karkaisu kovettaa lasin ja rikkoutuessaan lasi menee pieniksi murusiksi isojen terävien palojen sijaan. Sitkeä laminointikalvo estää lasin rikkoutuessa palojen irtoamisen. Lasi ei päästä lävitseen, ja käyttäytyy rikkoutuessaan kuten auton tuulilasi. Turvalasimme tulevat suomalaisesta lasitehtaasta.

Turvallinen lasikaide

Näyttävyytensä lisäksi kaide on ensisijaisesti kodin turvavaruste. Vanhemmilla ihmisillä tai vaikeasti käveltävässä paikassa hyvä käsijohde, kaiteen ohella, lisää kulkemisen turvallisuutta. Oikein suunniteltu kaide kestää ja on turvallinen.

Täyslasikaiteissa tolpattomuus saadaan käyttämällä minimissään paksua 12 mm vahvaa karkaistua ja laminoitua turvalasia, joka on itsessään riittävän jäykkää. Lasi koostuu kahdesta yhteen laminoidusta 6 mm paksusta karkaistusta lasikerroksesta. Laminointikalvo on alle 1 mm vahvuinen sitkeä ja samenematon turvakalvo. Julkiskohteissa käytettävä lasi on pääosin paksumpaa.

Tolpallisissa kaiteissa käytetään ohuempaa karkaistua ja laminoitua turvalasia.

Turvalliset sisustuslasit

turvallinen sisustuslasitLiuku- ja taitelasiseinien, kiinteiden lasiseinien, lasikattojen ja -lattioiden suunnittelussa otetaan huomioon määräykset ja turvallisuus olosuhteet. Lasit mitoitetaan näiden määreiden perusteella. Kiinnitystavat ja asennustarvikkeet valitaan asennuspohjaan sopivaksi. Suunnittelussa kannattaa miettiä myös sitä, että kiinteä lasiseinä on kokonaiskustannuksiltaan perinteistä seinää edullisempi ratkaisu.Ilmettä lasiin väreillä, muodolla ja pintakäsittelyllä

lasi

Lasin ulkonäköön ja läpinäkyvyyteen voidaan vaikuttaa merkittävästi lasin värin valinnalla ja pintakäsittelyllä.

Karkaistu lasi voi itsessään olla värillistä tai lähes väritöntä Optiwhite® -lasia, josta puuttuu vakiolasin vihertävä sävy.

Lasikerrosten väliin tulevassa laminointikalvossa on lukuisia väri- ja läpikuultavuusvaihtoehtoja.

Lasin reunaa voidaan muotoilla esimerkiksi portaan nousun mukaan tai reuna voidaan jättää mattapintaiseksi. Tätä käytetään lisäefektinä esimerkiksi lasiaskelmissa. Askelmavalaistuna reuna hohtaa valoa.

Lasin pintaa voidaan myös käsitellä eri tavoin. Pinnan etsauksella, erilaisilla pintapuhalluksilla, silkkipainannalla voidaan luoda kuultavia mattapintoja. Tarrapäällystyksillä saadaan lukemattomia erilaisia efektejä.

Kidelasi

Teollisesti sirutettu Kidelasi on uusin lasituotteemme. Se koostuu kolmesta yhteen laminoidusta turvalasista, joista keskimmäinen on rikottu lasitehtaalla tasakokoisiksi siruiksi, kiteiksi, jotka kimaltelevat spektrin väreissä valon osuessa niihin. Efektiä voidaan vahvistaa valaisemalla lasi. Lasin ja kalvon värin valinnalla voidaan vaikuttaa lopulliseen ulkonäköön merkittävästi.

Ota yhteyttä ja jutellaan lisää

Lasiratkaisua mietittäessä osaamisemme on käytettävissänne parhaan mahdollisen lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Valaistuksella turvallisuutta ja tunnelmaa

Valaistus

Kaidelasin, käsijohteen tai askelmien valaisu on tyylikäs tapa tuoda tunnelmaa ja valoa tiloihin. Käytämme valaistukseen korkealaatuisia, testattuja LED-tuotteita, jotka on saatavilla joko lämpimällä valkoisella valolla tai osaan ratkaisuista myös värillisillä RGB LED-valoilla. Joihinkin isompiin kokonaisuuksiin olemme toimittaneet myös valaistuksen tietokoneohjauksen.

Valaistusta suunniteltaessa olemme mielellämme mukana jo varhaisessa vaiheessa, että ohjaus ja viennit saadaan yhdistymään kohteen sähkösuunnitelmaan.

Kaidesuunnittelusta toteutukseen

Toivomme teidän ottavan yhteyttä meihin jo kaidesuunnitteluprojektin varhaisessa vaiheessa. Voimme olla yhteydessä rakennesuunnittelijaan ja toteuttaa kaikki toivomanne ratkaisut vaivattomasti.

Alkuun pääsemme sillä, että lähetätte meille suunnittelu- ja/tai lupakuvat, jonka jälkeen voimme yhdessä käydä läpi toiveenne ja me voimme esitellä eri ratkaisumalleja.

Kartoittamisen jälkeen teemme teille ehdotuksen hintoineen. Voimme myös sopia alustavan toimitusajankohdan, jotta asennus saadaan toivottuna ajankohtana.

Aivan kaikkea ei tarvitse olla päätettynä esim. materiaaleja ja värejä voidaan miettiä vielä materiaalitilaukseen asti, jos sisustussuunnitelma ei ole vielä valmis.

Suunnitteluinsinöörimme käyvät paikanpäällä tekemässä tarkistusmittaukset ja laativat lopullisen suunnitelman lasijaosta, -koosta, asennusankkuroinnista ja –materiaaleista.

Asennus voidaan tehdä lähes kaikissa ratkaisuissamme ohjeidemme mukaan myös itse, mutta haluttaessa asentajamme saapuvat paikalle.