Siirto- ja taitelasiseinät

Siirto- ja taitelasiseinillä voidaan kevyesti erottaa tiloja toisistaan ilmavuuden ja avaruuden tunteen säilyessä. Kauppakeskuksista tutut joko osin tai täysin avattavat seinät ovat kiinnostava valinta myös yksityiskoteihin. Julkisista tiloista poiketen yksityisiin koteihin asennettavat rakenteet ovat keveämpiä, toimintaperiaatteen säilyessä samana.

Siirtolasiseinät


Siirtolasiseinillä saadaan avautuvaa tilaa esim terassille katon alle tai sisätiloissa esim. keittiö tai ruokailutila voidaan tarvittaessa erottaa muista tiloista avautuvalla seinällä.


Siirtolasiseinät avautuvat kokonaan tai osittain


Siirtolasiseinät voidaan tilanteen mukaan avata kokonaan tai osittain. Siirtolasiseinän kehyksettömät lamellit ovat irtonaisia ja lukkiutuvat toisiinsa suljettaessa. Avattaessa lasilamellit siirretään ”lasiparkkiin” ja parkin viereinen lasilamelli toimii myös ovena. Suuremmissa ja monimuotoisissa tiloissa näitä lasiparkkeja voi olla useita. Määrä selkeytyy tarpeen, käytettävyyden ja kulkureittien mukaan.

Taitelasiseinä


Kun tila halutaan erottaa ilmavasti muusta ympäristöstä avattavalla lasiseinällä, mutta ilman erillisten lamellien siirtämistä, on taitelasiseinä hyvä ratkaisu. Taiteseinän lasilamellit ovat kulmistaan kiinni toisissaan, ja lasiseinä laskostuu haitarimaisesti avattaessa.

Seinälamellit roikkuvat kattoon asennetusta kiskosta. Kiinnittymispiste katonkiskoprofiiliin voi olla lasilamellin keskellä tai sen sisä- tai ulkokulmassa. Laskostumispisteen valinnalla on merkitystä siihen miten avatut lasit tilaan asettuvat; asettuuko lasilamelli kokonaisuus tilan sisä- vai ulkopuolelle. Keskeltä laskostuvassa mallissa lattiaan ei tarvita ohjauskiskoa, koska lasin paino asettuu tasaisesi lasin roikkuessa keskeltä yläohjauskiskossaan. Perusmallissa ei ole häiritseviä pystykehyksiä.

Seinien lasi voidaan valita oman tyylin ja maun mukaan kirkkaaksi, värilliseksi tai kuviolliseksi.