Kiinteät lasiseinät ja seinäkkeet

  Kiinteät lasiseinät ja seinäkkeet

  Kiinteiden lasiseinien käyttö avartavana ja valoisuutta antavana elementtinä lisääntyy. Seiniä toteutetaan täyslasisina tai seinäkkeen päälle asennettuina. Lasiseinät luovat tilaan ylellisen tunnelman ja jakavat tilaa ilmavasti sekä kustannustehokkaasti. Uudiskohteissa kevennetään seinärakennetta asuintiloissa tai haetaan spa-henkisyyttä kylpytiloihin. Saneerauskohteissa lasilla avarretaan tai jaetaan tiloja keveästi uudelleen.

  Kokeile lasiseinää rohkeasti

  Kokolasisia seiniä joko kiinteinä tai yhdistettynä liuku- taite- tai siirtolasiseiniin, siis osittain aukeavina, toteutetaan näyttävästi olohuoneisiin, makuuhuoneisiin ja viinikellareihin. Rakenteen päälle asennettuja seinäkkeitä nähdään pääosin kiinteiden kivimassa kaiteiden päällä ja saunoissa, mutta lasiseinäkkeitä voidaan asentaa myös kylpyhuoneisiin tilanjakajiksi tai esimerkiksi ammetta suojaamaan.

  Mikäli ei haluta täysin läpinäkyvää seinää tai seinää halutaan korostaa, lasin värillä, valvotuksella tai pintakäsittelyllä saadaan lisää yksilöllisyyttä.

  Lasi estää myös äänen kulkua ja siksi lasiseinä on hyvä vaihtoehto myös yläkerran alas aukeavaan aulatilaan, mikäli se toimii vaikkapa lasten arkiolohuoneena.

  Ääntä voidaan vaimentaa lisää ns. desipelilasein. Äänieristetyllä lasilla lasitetut tilat ovat kuitenkin yksityiskodeissa harvinaisia, mutta julkiskohteissa, kuten pankeissa, äänieristys on ehdoton vaade.

  Lasiseinän kiinnitys

  Kiinnitysprofiili voidaan usein upottaa/piilottaa rakenteeseen näkymättömiin, mutta kiinnikkeet voivat olla myös sisustuksellinen yksityiskohta.