Lasiliukuovet

Lasiliukuovet

Lasiliukuovien lasia voidaan käyttää sekä tyylin luojana että näköesteenä. Väreillä voidaan luoda tunnelmia tai lasi voidaan kuvioida esimerkiksi silkkipainokuvin, teippaamalla tai hiekkapuhaltamalla.

Vaadi paljon, saa enemmän

Uusia mielenkiintoisia liukuja ja kannakkeita löytyy nykyisin vaativampaankin makuun. Liukukiskot voidaan kokonaan peittää rakenteeseen, jolloin saadaan minimalistinen huomaamaton vaikutelma. Esikuvia rouheampiin loft-henkisiin oviin ovat tarjonneet esimerkiksi maatalouden liukuovihelat. Liu’ut voidaan kiinnittää kattorakenteen lisäksi myös lasiin, jolloin oviaukko muodostuu pienemmäksi. Tätä ratkaisua käytetään poikkeuksellisen korkeissa tiloissa tai jos itse liukumekanismia halutaan korostaa.

Kevyt tilanjakaja

Lasiliukuovi erilaisine variaatioineen on erinomainen, kevyt tilanjakaja, mutta toisin kuin lasinen laakaovi, se ei sovellu äänen eristämiseen. Äänen kulkeutuminen on kuitenkin harvoin ongelma normaalissa avaraan yhteiseen asumistilaan pyrkivässä nykyaikaisessa suunnittelussa, vaan sitä pidetään luonnollisena avarissa asuintiloissa