Portaat sisustuselementtinä

Näkyvälle paikalle sijoitetun portaikon tyyli antaa ilmeen myös muulle sisutukselle. Se kannattaa valita huolella. Mallistossamme on neljä upean ilmavaa, designiltaan tunnistettavaa, mutta ulkonäöllisesti täysin erityylistä porrasta. Tutustu ja valitse teidän kotiinne sopiva!

”Zeta Design Oy on tuonut markkinoille tyylikkäät ja ilmavat portaat, joita ei tarvitse piilottaa katseilta. Yksinkertaiset ja huolellisesti detaljoidut portaat antavat tilalle viimeistellyn ilmeen. Tervetullut uutuus kodin sisustuksen tärkeään, mutta liian vähälle huomiolle jääneeseen osa-alueeseen.”

 - Sisustustoimittajat ry / Habitare 2012 Toimittajien tusina, kunniakirja

ZETA-portaat

designporras

Nimikkoportaamme ZETA on premium-tason designporras ja tunnistettavalla muotokielellään upea sisustuselementti. Integroituine täyslasikaiteineen ZETA on moderni ratkaisu avaraan kahden tason kerrosasumiseen. ZETA-portaiden ilme syntyy keveästä Z-muotokielestä, ilmavasta täyslasikaiteesta sekä asiakkaan valitsemista rungon sävystä ja valitun askelmateriaalin tyylistä sekä väristä .

Integroitu täyslasikaide

ZETA-portaat toimitetaan tolpattomalla täyslasikaiteella. Kaiteessa ei ole näkyvää  kiinnitystä, vaan se on integroitu osaksi portaan linjakasta rakennetta.

Lopullinen ilme syntyy yksityiskohdista

Zeta portaan valaistus

ZETA-portaan askelmamateriaalit ovat valittavissa premium-mallistostamme. Klassinen ilme saadaan massiivi jalopuisella tai maalatulla askelmalla. Lasiaskelmat tai loft-tyyliset betoniaskelmat luovat täysin erilaisen ilmeen.Askelmat voidaan myös laatoittaa, kuten Villa Ilossa, vuoden 2012 Asuntomessujen ”Paras Talo” ja ”Paras Sisustus” -kohteessa.

Askelmien valaisu on tyylikäs tapa tuoda turvallisuutta, tunnelmaa ja valoa. Käytämme valaistukseen korkealaatuisia, testattuja LED-tuotteita, jotka on saatavilla joko lämpimällä valkoisella valolla tai osaan ratkaisuista myös värillisillä RGB LED-valoilla.

Valikoidusta suomalaisesta erikoisteräksestä valmistettu runko on teollisesti jauhemaalattu haluamaanne sävyyn. Uusina pintoina on tarjolla lisäksi lakattu puhdas teräs sekä kromi-maalaus. Rouheampaa loft-henkeä saadaan ruostutetulla (Corten) teräksellä.

ZETA on mahdollista saada suorina I-portaina sekä käännöksillä varustettuina eri kulmamuodoissaan.

BEAM-portaat

beam

BEAM-portaiden omaleimainen ilme syntyy jykevästä keskipalkista sekä askelmien leijuvasta tunnelmasta, jota tolpaton, askelmiin kiinnitetty täyslasikaide edelleen korostaa. Terässydäminen keskipalkki verhoillaan yleisimmin puulla, mutta myös lasi on mahdollinen materiaali. Runko muodostaa käännöstasanteilla mielenkiintoisen ristikkorakenteen.

Erikoisuutena valaistus

Askelmateriaaleja sekä rungon sävyjä tai verhoilua vaihtelemalla portaan ulkoasuun  saadaan lähes rajattomasti vaihtoehtoja. Premium-mallimme BEAMin  erikoisuutena on valaistus, joka voidaan suunnata porrasvalaistuksen lisäksi keskipalkista alaspäin. Myös askelmamateriaalien valinta  korostuu portaiden ilmeeseen vaikuttavana tekijänä.

Runkopalkki materiaali vaikuttaa tunnelmaan

BEAM-portaan runkopalkki on metallisydäminen ja sen sisällä saadaan kulkemaan  portaissa mahdollisesti kulkeva sähkö. Loft-tyylissä palkki voidaan  sinkitä tai maalata, mutta useimmin se verhotaan massiivipuulla, joka  sävytetään tai maalataan toiveiden mukaan. Verhoilu voi olla myös lasia.

Kiinnitys portaiden kylkeen

BEAM-portaiden kiinnitys

BEAM-portaiden tolpaton lasikaide kiinnitetään portaiden kylkeen. Kiinnityshelat antavat suoralinjaiselle portaalle koristeellisuutta ja tukevat askelmien leijuvaa olemusta.

Askelmamateriaali määrittää tyyliä

Askelmamateriaaleja on valittavissa runsaasti. Massiivipuu maalattuna tai haluttuun sävyyn petsattuna tai vahattuna on perinteisin askelmamateriaali. Uusina materiaaleina samettinen sisutusbetoni vakioväreissään antaa rouheampaa tunnelmaa kun ilmava lasi tekee portaista keijumaisen keveät.

AERO-portaat

teräsporras

Ilmava ja selkeän suoraviivainen Standard-malliston teräsportaamme AERO toteutetaan kustannuksia säästämällä, mutta ulkonäöstä tinkimättä. Avaruutta antava tolpaton lasikaide kiinnittyy heloin suorien teräsprofiilien ulkopintaan.

Mukautuva ulkonäkö

AERO-portaiden ilme muodostuu suoraviivaisista runkoprofiileista, jykevistä jalopuuaskelmista sekä kaidelasin tyylikkäistä kiinnitysheloista. Rungon värivaihtoehdot sekä askelmien petsivärikartan sävyt antavat portaan ulkonäköön runsaasti vaihtoehtoja.

Ylivertainen jauhemaalaus

AERO-portaiden valikoidusta suomalaisesta erikoisteräksestä valmistettu runko on teollisesti jauhemaalattu. Jauhemaalauksessa pulverimainen väri ionisoidaan teräsprofiiliin ja sulatetaan kovaksi paksuksi kalvoksi materiaalin pintaan.

Massiivipuu taipuu sisustukseen

AEROn askelmat ovat massiivipuuta koivua tai tammea, joka voidaan petsata tai maalata asiakkaan toiveiden mukaan.

DECO-portaat

DECO-portaat

Standard-puuportaamme DECO on tehty kiehtovaksi vaihtoehdoksi modernia puuporrasta etsiville. DECO puuportaan kevyt ilme on luotu sen kaideratkaisuilla. Vaihtoehtoja on kolme. DECO-portaisiin on sekä runkoon että askelmiin tarjolla lukuisia värivaihtoehtoja.
Valitse väri ja muotokieli vapaasti

Myös kaidelasien muotokieleen on valittavana runsaasti yksilöllisiä vaihtoehtoja. Laadukkaan puuportaamme runko on valmistettu valikoidusta massiivipuusta. Runkoväriksi valitaan useimmiten valkoinen, mutta valittavissa ovat myös muut värit, kuten myös kaikki petsivärikartan sävyt. Yhdistämällä runko valittuun kaidemalliin voidaan porrasta varioida lähes loputtomiin.

Lasikaiteen kolme vaihtoehtoa

DECO-portaisiin on valittavissa kolme erilaista lasikaideratkaisua.

Avaraa ilmettä etsiville tolpaton täyslasikaide on paras ratkaisu. Lasit  voidaan kiinnittää heloilla tolpattomasti reisilankun kylkeen tai ja  osassa porrasmuotoja myös sen päälle.

Matalatolppainen lasikaide

Matalatolppainen lasikaide tuo puuportaaseen modernia henkeä säilyttäen silti perinteisen tyylin. Mallisuojatussa ratkaisussa on sirot, 2/3 korkeat tolpat, joista lasi jatkuu ylöspäin itsekantavana.
Tolpallisessa kaiteessa metalliset tolpat antavat lasikaiteelle poikkeuksellista ja uudenlaista ulkonäköä.

Askelmat massiivipuuta

DECOn askelmat ovat koivua tai tammea, joka voidaan petsata tai maalata asiakkaan toiveiden mukaan. Lisää yksilöllistä ilmettä saadaan myös askelmien led-valaistuksella.

Askelmamateriaalit

askelma

Mallistostamme löytyy portaiden askelmiin lukuisia tyylikkäitä materiaaleja ja sävyjä. Premium-malliston portaiden ZETAn ja BEAMin askelmat voidaan valita jalopuu-, sisustusbetoni- tai lasimallistostamme. Standard-malliston AERO- ja DECO-portaiden askelmat valmistetaan jalopuusta.
Jalopuiset askelmat

Jalopuiset askelmat

Jalopuisten askelmien puulajiksi on valittavissa tammi, saarni, koivu ja pyökki. Askelmat voidaan petsata tai maalata haluttuun sävyyn.Lasiaskelmat

Lasiaskelmat

Lasiaskelmissa voidaan käyttää esim. kirkasta hieman vihertävää vakiolasia, värillistä tai värikalvotettua lasia, pintakäsiteltyä, kuten etsattua tai hiekkapuhallettua lasia tai raudatonta ja lähes väritöntä OptiWhite lasia.Sisustusbetoni

Sisustusbetoni

Sisustusbetoni on tavanomaiseen korkealujuusbetoniin verrattuna hienorakeisempaa ja kevyempää ja sillä on parempi iskunkestävyys. Askelmat on umpivärjätty ja viimeistelyhiottu samettimaiseksi. Betonin huokoinen pinta on suljettu erikoistekniikalla estämään nesteiden - myös happojen - imeytymisen.

Valmis pinta on tehty kestämään käyttöä eikä vaadi erityistä hoitoa. Sisustusbetonista on valittavana useita eri värivaihtoehtoja. Yksilöllisesti mitoitetut askelmat valetaan 3D-jyrsittyyn muovimuottiin ja raudoitetaan sitoen myös askelma- ja lasikaidekiinnikkeet yhdeksi tukirakenteeksi.

Askelmavaihtoehtoja myös ulkoportaisiin

ZETA- ja AERO-portaisiimme on saatavilla myös ulos sopivia vaihtoehtoja. ZETA portaisiin soveltuvat harmaa graniitti ja kestopuu. Aero portaisiin soveltuu kestopuu.

Lasikaiteet portaisiin

Lasikaiteet

Ylellisin lasikaitein erotetut tilat avartuvat ja antavat tilan tunnetta. Tämä on lisännyt lasikaiteiden suosiota. Täyslasikaide toteutetaan yksinomaan lasilla. Haluttaessa lasikaide voidaan toteuttaa myös tolpallisena.

ZETA

ZETA-portaat toimitetaan täyslasikaiteella. Kaiteessa ei ole näkyvää kiinnitystä, vaan se on integroitu osaksi portaan linjakasta rakennetta.

BEAM

BEAM-portaiden tolpaton lasikaide kiinnitetään portaiden kylkeen. Kiinnityshelat antavat suoralinjaiselle portaalle koristeellisuutta.

AERO

AERO-portaissa kaide kiinnittyy askelmien päihin. Kaidelasi voidaan muotoilla alareunastaan portaiden muodon mukaisesti tai lasi voi olla suora.

DECO

DECO-portaisiin on tarjolla kolme lasikaideratkaisua. Täyslasikaide, puolitolppainen lasikaide ja metallitolppainen kaide.

Porrasvalaistus

Portaista saadaan entistäkin näyttävämmät ja turvallisemmat valitsemalla sisäänrakennettu valaistus. Askelmien, kaidelasin tai käsijohteen
valaisu on tyylikäs ja kaunis tapa tuoda valoa tiloihin. Käytämme valaistukseen korkealaatuisia, testattuja LED-tuotteita, joko  valkoisella valolla tai värillisillä RGB LED-valoilla. Valaistuksen  valikoima vaihtelee porrasmalleittain. LED-valaistu läpinäkyvä paneeli

LED-valaistu läpinäkyvä paneeli

LED-valaistu läpinäkyvä paneeli


Erittäin näyttävä ratkaisu, esimerkiksi julkiseen tilaan, saadaan aikaiseksi askelmien väliin tulevalla LED-valaistulla, läpinäkyvällä paneelilla. Lasiaskelmaisessa portaassa askelmat voidaan valaista myös alapuolelta tietokoneohjatuilla väreillä.Kerromme mielellämme lisää valaistuksen mahdollisuuksista. 

Lasikaiteet betoniportaisiin

Kevyet lasikaiteet antavat ylellisen tunnelman sekä tuovat tilaan valoa, ilmaa ja avaruutta. Kaidevalikoimastamme löytyy näyttävä ja kokonaisuuteen sopiva ratkaisu niin elementtirakenteisiin kuin paikalla valettuihin betoniportaisiinkin. Yksilöllinen lasikaideratkaisu valitaan aina ympäristö, porrastyyppi sekä rakenteen erityisvaatimukset huomioiden.

Täyslasikaiteilla avaruutta

Tolpattomiin kaiteisiin on saatavilla runsaasti erimuotoisia ja kokoisia kiinnikkeitä. Lasin alareunan muotoilulla sekä käsijohteen valinnalla saadaan lisää persoonallista ulkonäköä. Tutustu sivuillamme täyslasikaiteiden kiinnitystapoihin.

Kysy myös tolpallisista kaiteista

Kaide voidaan toteuttaa betonirakenteeseen myös tolpallisena, joskin täyslasikaiteet ovat vallanneet suosiota perinteisemmiltä tolppakaiteilta. Tolpallisia vaihtoehtoja löytyy vaihtelevasti porrasmallin mukaan. Kerromme mielellämme kaikista vaihtoehdoista lisää.

Ota meidät mukaan jo suunnittelun alkuvaiheessa

Olemme mielellämme mukana jo suunnittelun alkuvaiheessa, jotta rakenteisiin vaikuttavat seikat voidaan ottaa ajoissa huomioon. Näkymättömiksi tarkoitetut kiinnikeupotukset asennetaan jo rakennusvaiheessa, jotta tehtyjä rakenteita ei tarvitse muokata jälkikäteen.

Toteutus lähtee ideasta tai arkkitehdin kynästä. Idea jalostuu parhaiten, kun vaihtoehtoja sekä toteutustapaa mietitään yhdessä. Porrasrakenteet vaativat kiinnittymistä vaihtelevasti ala- ja välipohjarakenteisiin, joskus myös seinärakenteisiin. Kiinnittyminen lattiaan tulee ottaa huomioon lattialämmitysputkistoa suunniteltaessa. BEAM -porrasmallissamme kiinnittyminen lattiaan tehdään teräksisellä tukilevyllä, jolloin lattian rakenne tulee olla tiedossa jo hyvissä ajoin.