Portaat sisustuselementtinä

Näkyvälle paikalle sijoitetun portaikon tyyli antaa ilmeen myös muulle sisutukselle. Siksi portaikon valinta kannattaa tehdä huolella.
Zeta Designin mallistossa on saatavilla neljä upean ilmavaa, designiltaan tunnistettavaa, keskenään erityylistä porrasmallia. 

Niistä jokainen voidaan räätälöidä juuri teidän makuunne ja tarpeisiinne sopivaksi! Kaideratkaisuna kaikissa portaissamme on tolpaton täyslasikaide.


Tutustu vaihtoehtoihimme ja valitse teidän kotiinne sopiva porrasratkaisu!

”Zeta Design Oy on tuonut markkinoille tyylikkäät ja ilmavat portaat, joita ei tarvitse piilottaa katseilta. Yksinkertaiset ja huolellisesti detaljoidut portaat antavat tilalle viimeistellyn ilmeen. Tervetullut uutuus kodin sisustuksen tärkeään, mutta liian vähälle huomiolle jääneeseen osa-alueeseen.”

 - Sisustustoimittajat ry / Habitare 2012 Toimittajien tusina, kunniakirja


ZETA-portaat

Nimikkoportaamme ZETA on premium-tason designporras. Tunnistettavalla muotokielellään se on upea sisustuselementti! 
ZETA-portaiden ilme syntyy keveästä Z-muotokielestä, joka koostuu Pohjanmaalla valmistetusta teräksisestä rungosta, joka yhdistyy halutulla tavalla sävytettyihin tammi- tai koivuaskelmiin. Ilmavine täyslasikaiteineen ZETA on moderni ratkaisu avaraan kahden tason kerrosasumiseen.

Integroitu täyslasikaide

ZETA-portaat toimitetaan tolpattomalla täyslasikaiteella. Kaiteessa ei ole näkyvää  kiinnitystä, vaan se on integroitu osaksi portaan linjakasta rakennetta.

Lopullinen ilme syntyy yksityiskohdista


ZETA-portaiden askelmat ovat 40 mm paksut ja materiaaliltaan joko tammea tai koivua. Tammiaskelmat käsitellään petsillä. Vakiopetsikartastossamme on 30 petsisävyä, jonka lisäksi askelmat voidaan räätälöidysti petsata sopimaan esimerkiksi parketin sävyyn. Koivuaskelmat voidaan maalata RAL Classic-sävyissä.


Laadukkaasta teräksestä valmistettu runko on teollisesti jauhemaalattu haluamaanne RAL Classic-sävyyn. Rouheampaa loft-henkeä haluttaessa voidaan materiaalina käyttää ruostutettua Corten-terästä.


ZETA-portaat on mahdollista saada suorina I-portaina tai L- tai U-käännöksillä varustettuina. Lisäksi portaissa voi olla kääntyvät
askelmat tai välitaso syöksyjen välillä.

Askelmien valaisu on tyylikäs tapa tuoda turvallisuutta, tunnelmaa ja valoa. Käytämme ZETA-portaiden valaistukseen korkealaatuisia, testattuja LED-tuotteita, jotka on saatavilla kolmessa eri sävyssä: lämmin (2700 - 3000 K), neutraali (4000 K) ja kylmä valkoinen (5000 K).BEAM-portaat

BEAM-portaiden persoonallinen ilme syntyy teräksisestä keskipalkkirungosta ja koivu- tai tammiaskelmien leijuvasta tunnelmasta. Tolpaton, askelmien päihin kiinnitetty täyslasikaide korostaa portaiden ilmavuutta.


Portaat on mahdollista saada sekä suorina I-portaina, että L- tai U-käännöksillä. Lisäksi portaissa voi olla kääntyvät askelmat tai

välitaso syöksyjen välillä. 


Kaide askelmien päihin

BEAM-portaiden tolpaton lasikaide kiinnitetään porrasaskelmien päihin. Muotokieleltään pyöreät DOTS-kiinnityshelat antavat suoralinjaisille portaille koristeellisuutta ja tuovat askelmiin leijuvaa olemusta. Kiinnityshelat sekä portaikon jykevä keskipalkki voidaan maalata asiakkaan valitsemaan RAL Classic-sävyyn.

Askelmamateriaali määrittää tyyliä

BEAM-portaiden askelmat ovat 60 mm paksut. Askelmamateriaaliksi voidaan valita joko RAL Classic-sävyyn maalattu koivu tai vakiopetsikartastomme 30 vaihtoehdosta valittu tammi. Tammiaskelmat voidaan sävyttää myös räätälöidysti esimerkiksi parketin sävyyn sopiviksi

AERO-portaat

teräsporras

AERO-portaiden ilme muodostuu suoraviivaisista teräksisistä runkoprofiileista, jykevistä puuaskelmista sekä suoraan portaan runkoon kiinnittyvistä täyslasikaiteista.


AERO on ilmava ja selkeän suoraviivainen teräsporras monenlaiseen sisustukseen!


Mukautuva ulkonäkö

Avaruutta antava tolpaton lasikaide kiinnittyy pyöreillä DOTS-nappikiinnikkeillä suorien teräsprofiilien ulkopintaan. 

AERO-portaan reisiprofiilit sekä DOTS-nappikiinnikkeet saa haluttuun RAL Classic-
sävyyn maalattuina.

AEROn askelmat ovat 40 mm paksut ja materiaaliltaan koivua tai tammea. Tammiaskelmat voidaan petsata 30 eri vakiosävyyn tai petsata räätälöidysti esimerkiksi parketin sävyyn sopiviksi. Koivuaskelmat voidaan maalata asiakkaan toiveiden mukaan RAL Classic sävyyn.


Portaat on mahdollista saada sekä suorina I-portaina, että L- tai U-käännöksillä, myös välitasoilla varustettuna.

DECO-portaat

DECO on tehty kiehtovaksi vaihtoehdoksi modernia puuporrasta etsiville.

DECO-portaan kevyt ilme on luotu sen kaideratkaisuilla, täyslasikaiteen kiinnittämisellä DOTS-nappikiinnikkeillä puurunkoon. Vaihtoehtoja on kolme. DECO-portaisiin on sekä runkoon että puuaskelmiin tarjolla lukuisia värivaihtoehtoja. 

Laadukkaan puuportaamme runko on valmistettu koivusta. Rungon väri on mahdollista valita RAL Classic-sävykartastosta.


Askelmat massiivipuuta

DECO-portaan askelmat ovat 40 mm paksua koivua tai tammea. Tammiaskelmat voidaan petsata 30 vakiopetsisävyyn tai sävyttää räätälöidysti esimerkiksi sopimaan parketin sävyyn, Koivuaskelmat voidaan maalata asiakkaan toiveiden mukaan RAL Classic-sävyyn.


DECO-portaat on mahdollista saada sekä suorina I-portaina, L- tai U-käännöksillä tai varustettuina välitasolla tai kääntyvillä askelmilla.

Askelmamateriaalit

Kaikkien portaidemme askelmamateriaaliksi voidaan valita tammi tai koivu. Tammiaskelmat voi petsata 30 valinnaiseen vakiopetsiväriin tai sävyttää räätälöidysti parketin sävyyn. Koivuaskelmat voidaan maalata haluttuun RAL Classic- sävyyn.

Lasikaiteet portaisiin

Ylellisin lasikaitein erotetut tilat avartuvat ja antavat tilan tunnetta. Tolpattomat lasikaiteet ovat keskeinen osa porrasratkaisujamme.

ZETA

ZETA-portaat toimitetaan täyslasikaiteella. Kaiteessa ei ole näkyvää kiinnitystä, vaan kaide on integroitu osaksi portaan linjakasta rakennetta.

BEAM

BEAM-portaiden tolpaton lasikaide kiinnitetään askelmien päihin. DOTS-kiinnityshelat antavat suoralinjaiselle portaalle koristeellisuutta.

AERO

AERO-portaissa kaide kiinnittyy DOTS-pistekiinnikkeillä portaan reisiprofiiliin.

DECO

DECO-portaissa kiinnitysratkaisu on sama kuin AEROssa, mutta reisiprofiilin materiaali on puu.

Porrasvalaistus

Portaista saadaan entistäkin näyttävämmät ja turvallisemmat valitsemalla niihin sisäänrakennettu valaistus. 

Askelmien tai käsijohteen valaisu on tyylikäs ja kaunis tapa tuoda valoa tiloihin. Käytämme valaistukseen korkealaatuisia, testattuja LED-tuotteita. Niitä on saatavilla kolmessa eri sävyssä: lämmin (2700 - 3000 K), neutraali (4000 K) ja kylmä valkoinen (5000 K). Askelmavalaistuksen saatavuus vaihtelee porrasmalleittain.

Kerromme mielellämme lisää valaistuksen mahdollisuuksista.


Avaruutta betoni/ kevytbetoniportaisiin täyslasikaiteilla


Toimitamme portaiden lisäksi myös lasikaiteita betoni ja kevytbetoniportaisiin. Kevyet lasikaiteet antavat ylellisen tunnelman sekä tuovat tilaan valoa, ilmaa ja avaruutta. Kaidevalikoimastamme löytyy näyttävä ja kokonaisuuteen sopiva ratkaisu niin elementtirakenteisiin kuin paikalla valettuihin portaisiin. Yksilöllinen lasikaideratkaisu valitaan aina ympäristö, porrastyyppi sekä rakenteen erityisvaatimukset huomioiden.


Ota meidät mukaan jo suunnittelun alkuvaiheessa

Olemme mielellämme mukana jo suunnittelun alkuvaiheessa, jotta rakenteisiin vaikuttavat seikat voidaan ottaa ajoissa huomioon. Näkymättömiksi tarkoitetut kiinnikeupotukset asennetaan jo rakennusvaiheessa, jotta tehtyjä rakenteita ei tarvitse muokata jälkikäteen.

Porrasrakenteet vaativat tukevaa kiinnitystä ala- ja välipohjiin, joskus myös seinärakenteisiin. Kiinnittyminen lattiaan tulee ottaa
huomioon myös lattialämmitysputkistoa suunniteltaessa. Lisäksi esimerkiksi näkymättömiksi tarkoitetut kiinnikeupotukset tulee asentaa jo
rakennusvaiheessa.