Portaat sisustuselementtinä

Näkyvälle paikalle sijoitetun portaikon tyyli antaa ilmeen myös muulle sisutukselle. Se kannattaa valita huolella. Mallistossamme on neljä upean ilmavaa, designiltaan tunnistettavaa, mutta ulkonäöllisesti täysin erityylistä porrasta.

Tutustu vaihtoehtoihimme ja valitse teidän kotiinne sopiva porrasratkaisu!

”Zeta Design Oy on tuonut markkinoille tyylikkäät ja ilmavat portaat, joita ei tarvitse piilottaa katseilta. Yksinkertaiset ja huolellisesti detaljoidut portaat antavat tilalle viimeistellyn ilmeen. Tervetullut uutuus kodin sisustuksen tärkeään, mutta liian vähälle huomiolle jääneeseen osa-alueeseen.”

 - Sisustustoimittajat ry / Habitare 2012 Toimittajien tusina, kunniakirja

ZETA-portaat

designporras

Nimikkoportaamme ZETA on premium-tason designporras ja tunnistettavalla muotokielellään upea sisustuselementti. Integroituine täyslasikaiteineen ZETA on moderni ratkaisu avaraan kahden tason kerrosasumiseen.

ZETA-portaiden ilme syntyy keveästä Z-muotokielestä, ilmavasta täyslasikaiteesta sekä asiakkaan valitsemista rungon sävystä ja valitun askelmateriaalin tyylistä sekä väristä.

Integroitu täyslasikaide

ZETA-portaat toimitetaan tolpattomalla täyslasikaiteella. Kaiteessa ei ole näkyvää  kiinnitystä, vaan se on integroitu osaksi portaan linjakasta rakennetta.

Lopullinen ilme syntyy yksityiskohdista

Zeta portaan valaistus

ZETA-portaan askelmamateriaalit ovat joko tammea tai koivua. Tammiaskelmat käsitellään petsillä. Vakiopetsikartastossamme on 30 petsisävyä, jonka lisäksi askelmat voidaan räätälöidysti petsata esimerkiksi parketin sävyyn. Koivuaskelmat voidaan maalata RAL Classic-sävyissä.

Askelmien valaisu on tyylikäs tapa tuoda turvallisuutta, tunnelmaa ja valoa. Käytämme valaistukseen korkealaatuisia, testattuja LED-tuotteita, jotka on saatavilla kolmessa eri sävyssä: lämmin valkoinen, päivänvalo ja kylmä.

Laadukkaasta teräksestä valmistettu runko on teollisesti jauhemaalattu haluamaanne RAL Classic-sävyyn.  Rouheampaa loft-henkeä saadaan ruostutetulla (Corten) teräksellä.

ZETA-portaat on mahdollista saada sekä suorina että käännöksillä varustettuina.

BEAM-portaat

beam

BEAM-portaiden omaleimainen ilme syntyy jykevästä keskipalkista sekä askelmien leijuvasta tunnelmasta, jota tolpaton, askelmiin kiinnitetty täyslasikaide edelleen korostaa. Terässydäminen keskipalkki verhoillaan yleisimmin puulla, mutta myös lasi on mahdollinen materiaali. Runko muodostaa käännöstasanteilla mielenkiintoisen ristikkorakenteen.

Erikoisuutena valaistus

Askelmateriaaleja sekä rungon sävyjä tai verhoilua vaihtelemalla portaan ulkoasuun  saadaan lähes rajattomasti vaihtoehtoja. Premium-mallimme BEAMin  erikoisuutena on valaistus, joka voidaan suunnata porrasvalaistuksen lisäksi keskipalkista alaspäin. Myös askelmamateriaalien valinta  korostuu portaiden ilmeeseen vaikuttavana tekijänä.

Runkopalkki materiaali vaikuttaa tunnelmaan

BEAM-portaan runkopalkki on metallisydäminen ja sen sisällä saadaan kulkemaan  portaissa mahdollisesti kulkeva sähkö. Loft-tyylissä palkki voidaan  sinkitä tai maalata, mutta useimmin se verhotaan massiivipuulla, joka  sävytetään tai maalataan toiveiden mukaan. Verhoilu voi olla myös lasia.

Kiinnitys portaiden kylkeen

BEAM-portaiden kiinnitys

BEAM-portaiden tolpaton lasikaide kiinnitetään portaiden kylkeen. Kiinnityshelat antavat suoralinjaiselle portaalle koristeellisuutta ja tukevat askelmien leijuvaa olemusta.

Askelmamateriaali määrittää tyyliä

Askelmamateriaaleja on valittavissa runsaasti. Massiivipuu maalattuna tai haluttuun sävyyn petsattuna tai vahattuna on perinteisin askelmamateriaali. Uusina materiaaleina samettinen sisutusbetoni vakioväreissään antaa rouheampaa tunnelmaa kun ilmava lasi tekee portaista keijumaisen keveät.

AERO-portaat

teräsporras

AERO on ilmava ja selkeän suoraviivainen teräsporras. Avaruutta antava tolpaton lasikaide kiinnittyy heloin suorien teräsprofiilien ulkopintaan.

Mukautuva ulkonäkö

AERO-portaiden ilme muodostuu suoraviivaisista runkoprofiileista, jykevistä jalopuuaskelmista sekä kaidelasin tyylikkäistä kiinnitysheloista. Rungon värivaihtoehdot sekä askelmien petsivärikartan sävyt antavat portaan ulkonäköön runsaasti vaihtoehtoja.

Massiivipuu taipuu sisustukseen

AEROn askelmat ovat massiivipuuta koivua tai tammea, joka voidaan petsata tai maalata asiakkaan toiveiden mukaan.

DECO-portaat

DECO-portaat

Standard-puuportaamme DECO on tehty kiehtovaksi vaihtoehdoksi modernia puuporrasta etsiville. DECO puuportaan kevyt ilme on luotu sen kaideratkaisuilla. Vaihtoehtoja on kolme. DECO-portaisiin on sekä runkoon että askelmiin tarjolla lukuisia värivaihtoehtoja.
Valitse väri ja muotokieli vapaasti

Myös kaidelasien muotokieleen on valittavana runsaasti yksilöllisiä vaihtoehtoja. Laadukkaan puuportaamme runko on valmistettu valikoidusta massiivipuusta. Runkoväriksi valitaan useimmiten valkoinen, mutta valittavissa ovat myös muut värit, kuten myös kaikki petsivärikartan sävyt. Yhdistämällä runko valittuun kaidemalliin voidaan porrasta varioida lähes loputtomiin.


Askelmat massiivipuuta

DECOn askelmat ovat koivua tai tammea, joka voidaan petsata tai maalata asiakkaan toiveiden mukaan. Lisää yksilöllistä ilmettä saadaan myös askelmien led-valaistuksella.

Askelmamateriaalit

askelma

Mallistostamme löytyy portaiden askelmiin lukuisia tyylikkäitä materiaaleja ja sävyjä. Kaikkiin portaidemme askelmamateriaaliksi voidaan valita tammi tai koivu. Askelmat voidaan petsata tai maalata haluttuun sävyyn.

Askelmavaihtoehtoja myös ulkoportaisiin

ZETA- ja AERO-portaisiimme on saatavilla myös ulos sopivia vaihtoehtoja. ZETA portaisiin soveltuvat harmaa graniitti ja kestopuu. Aero portaisiin soveltuu kestopuu.

Lasikaiteet portaisiin

Lasikaiteet

Ylellisin lasikaitein erotetut tilat avartuvat ja antavat tilan tunnetta. Tolpattomat lasikaiteet ovat keskeinen osa porrasratkaisujamme.

ZETA

ZETA-portaat toimitetaan täyslasikaiteella. Kaiteessa ei ole näkyvää kiinnitystä, vaan se on integroitu osaksi portaan linjakasta rakennetta.

BEAM

BEAM-portaiden tolpaton lasikaide kiinnitetään askelmien päihin. Kiinnityshelat antavat suoralinjaiselle portaalle koristeellisuutta.

AERO

AERO-portaissa kaide kiinnittyy pistekiinnikkeillä portaan reisiprofiiliin. Kaidelasi voidaan muotoilla alareunastaan portaiden muodon mukaisesti tai lasi voi olla suora.

DECO

DECO-portaissa kiinnitysratkaisu on sama kuin AEROssa, mutta reisiprofiilin materiaali on puu.

Porrasvalaistus

Portaista saadaan entistäkin näyttävämmät ja turvallisemmat valitsemalla sisäänrakennettu valaistus. Askelmien, kaidelasin tai käsijohteen
valaisu on tyylikäs ja kaunis tapa tuoda valoa tiloihin. Käytämme valaistukseen korkealaatuisia, testattuja LED-tuotteita, joko  valkoisella valolla tai värillisillä RGB LED-valoilla. Valaistuksen  valikoima vaihtelee porrasmalleittain. LED-valaistu läpinäkyvä paneeli

LED-valaistu läpinäkyvä paneeli

LED-valaistu läpinäkyvä paneeli


Erittäin näyttävä ratkaisu, esimerkiksi julkiseen tilaan, saadaan aikaiseksi askelmien väliin tulevalla LED-valaistulla, läpinäkyvällä paneelilla. Lasiaskelmaisessa portaassa askelmat voidaan valaista myös alapuolelta tietokoneohjatuilla väreillä.Kerromme mielellämme lisää valaistuksen mahdollisuuksista. 

avaruutta betoni/ kevytbetoniportaisiin täyslasikaiteilla

Kevyet lasikaiteet antavat ylellisen tunnelman sekä tuovat tilaan valoa, ilmaa ja avaruutta. Kaidevalikoimastamme löytyy näyttävä ja kokonaisuuteen sopiva ratkaisu niin elementtirakenteisiin kuin paikalla valettuihin betoniportaisiinkin. Yksilöllinen lasikaideratkaisu valitaan aina ympäristö, porrastyyppi sekä rakenteen erityisvaatimukset huomioiden.

Ota meidät mukaan jo suunnittelun alkuvaiheessa

Olemme mielellämme mukana jo suunnittelun alkuvaiheessa, jotta rakenteisiin vaikuttavat seikat voidaan ottaa ajoissa huomioon. Näkymättömiksi tarkoitetut kiinnikeupotukset asennetaan jo rakennusvaiheessa, jotta tehtyjä rakenteita ei tarvitse muokata jälkikäteen.

Toteutus lähtee ideasta tai arkkitehdin kynästä. Idea jalostuu parhaiten, kun vaihtoehtoja sekä toteutustapaa mietitään yhdessä. Porrasrakenteet vaativat tukevaa kiinnitystä ala- ja välipohjiin, joskus myös seinärakenteisiin. Kiinnittyminen lattiaan tulee ottaa huomioon lattialämmitysputkistoa suunniteltaessa.