Oikealla suunnittelulla turvallisuutta ja ulkonäköä

turvallinen lasikaide

Ammattitaitomme näkyy oikeassa mitoituksessa, sekä osien että kiinnityksen suunnittelussa. Turvalasi ja sertifioidut kiinnikkeet oikeaan asennustapaan yhdistettynä takaavat turvallisuuden. Mitoitamme lasiratkaisumme varmuuskertoimella, arvoilla, jotka ylittävät selkeästi viranomaisten asettamat määräykset. Lasivalinnalla viimeistellään ulkonäkö.Lasin turvaominaisuudet

Lasissa itsessään on kaksi turvaominaisuutta: karkaisu kovettaa lasin ja rikkoutuessaan lasi menee pieniksi murusiksi isojen terävien palojen sijaan. Sitkeä laminointikalvo estää lasin rikkoutuessa palojen irtoamisen. Lasi ei päästä lävitseen, ja käyttäytyy rikkoutuessaan kuten auton tuulilasi. Turvalasimme tulevat suomalaisesta lasitehtaasta.

Turvallinen lasikaide

Näyttävyytensä lisäksi kaide on ensisijaisesti kodin turvavaruste. Vanhemmilla ihmisillä tai vaikeasti käveltävässä paikassa hyvä käsijohde, kaiteen ohella, lisää kulkemisen turvallisuutta. Oikein suunniteltu kaide kestää ja on turvallinen.

Täyslasikaiteissa tolpattomuus saadaan käyttämällä minimissään paksua 12 mm vahvaa karkaistua ja laminoitua turvalasia, joka on itsessään riittävän jäykkää. Lasi koostuu kahdesta yhteen laminoidusta 6 mm paksusta karkaistusta lasikerroksesta. Laminointikalvo on alle 1 mm vahvuinen sitkeä ja samenematon turvakalvo. Julkiskohteissa käytettävä lasi on pääosin paksumpaa.

Tolpallisissa kaiteissa käytetään ohuempaa karkaistua ja laminoitua turvalasia.

Turvalliset sisustuslasit

turvallinen sisustuslasit

Liuku- ja taitelasiseinien, kiinteiden lasiseinien, lasikattojen ja -lattioiden suunnittelussa otetaan huomioon määräykset ja turvallisuus olosuhteet. Lasit mitoitetaan näiden määreiden perusteella. Kiinnitystavat ja asennustarvikkeet valitaan asennuspohjaan sopivaksi. Suunnittelussa kannattaa miettiä myös sitä, että kiinteä lasiseinä on kokonaiskustannuksiltaan perinteistä seinää edullisempi ratkaisu.